Tuesday, January 12, 2010

JIKA NEGARA HURU-HARA SIAPAKAH YANG UNTUNG: UMNO ATAU PAKATAN RIOT???


CERMIN KUIL SINGH DI SENTUL DILONTAR BATU MALAM KELMARINWAHAI SAUDARI YB ELI... RAKYAT MASIH INGAT ADEGAN GHAIRAH YB TU
1. SATU LAGI KEJADIAN RUMAH IBADAT DISERANG DAN KINI IANYA MELIBATKAN KUIL SINGH DI SENTUL DILONTAR BATU... ADAKAH UMNO JUGA YANG TERLIBAT...???2. SUASANA YANG TIMBUL KINI SEMAKIN MENJADI-JADI... ADAKAH TERDAPAT TANGAN GHAIB DARI DALAM DAN LUAR NEGERI YANG BERUSAHA MERUNTUHKAN KERAJAAN UMNO/BN DAN MENAIKKAN KERAJAAN SOKONGAN MEREKA IAITU PAKATAN RIOT...???3. SEDARLAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA BAHAWA NEGARA KITA KINI SEDANG DIADU DOMBA OLEH SEBILANGAN RAKYAT KITA SENDIRI DEMI KEPNTINGAN POLITIK MEREKA...

Kuil Sikh di Sentul dilempar batuMALAYASIAKINI JAN 13 2010: Satu lagi insiden rumah ibadat diserang dilaporkan berlaku petang semalam - kali ini sasarannya adalah sebuah kuil Sikh di Sentul apabila ia dibaling batu yang merosakkan sebuah pintu kaca. Polis menemui kira-kira 20 ketul batu besar dekat pintu terbabit. Kuil Gurdwara Sahib itu berusia 100 tahun. Beberapa sukarelawan yang sedang membersihkan kuil berkenaan, terdengar bunyi gelas pecah pada kira-kira jam 6.45 petang dan pergi memeriksanya. Salah seorang sukarelawan, yang juga pegawai polis, memaklumkan kejadian itu kepada polis.Pengerusi jawatankuasa kuil tersebut, Gurbial Singh berkata tiada seorang pun yang nampak penyerangnya. Katanya, kitab suci Sikh menggunakan perkataan Allah. Pegawai kuil itu menggesa para penganutnya supaya bertenang. Sebelum ini, beberapa buah gereja menjadi sasaran serangan bom api dan vandalisme ekoran keputusan Mahkamah Tinggi pada 31 Disember lalu yang mengenepikan larangan kerajaan terhadap bukan Islam menggunakan perkataan Allah sebagai terjemahan bagi perkataaan 'God'.....Exco kerajaan Selangor, Elizabeth Wong dan ahli parlimen Selayang, William Leong (foto bawah) turut melawat kuil Gurdwara Sahib pada kira-kira jam 10.30 malam tadi. Sewaktu prosiding kes Herald, Presiden Majlis Gurdwara Malaysia, Jagir Singh telah memfailkan permohonan untuk mencelah.
Dalam permohonannya itu, beliau berkata perkataan Allah terkandung dalam kitab suci Sikh - Sri Guru Granth Sahib Ji. Jagir berkata, kitab suci Sikh adalah dari Tuhan dan oleh itu, tiada sebarang perkataan di dalamnya yang boleh ditukar, dipinda atau diganti. Majlis tersebut, yang mewakili masyarakat Sikh, adalah antara pertubuhan yang memohon untuk mencelah dalam kes tersebut.


Beberapa pertubuhan Islam - Majlis Agama Islam Pulau Pinang, Terengganu, Perak dan Wilayah Persekutuan - juga turut memohon untuk mencelah, dengan berhujah bahawa mereka juga ada kepentingan dalam kes tersebut. Bagaimanapun, permohonan mereka ditolak oleh mahkamah.

4. SEMUA PEMIMPIN PAKATAN RIOT BERSATU HATI MENYALAHKAN UMNO DALAM INSIDEN MEMBAKAR GEREJA KERANA INGIN MENCALAR KEPIMPINAN DS NAJIB DAN WAWASAN 1MALAYSIA YANG DIPERKENALKANNYA...5. TUJUAN UTAMA UMNO/BN MENGUJUDKAN SEMANGAT 1MALAYSIA ADALAH UNTUK MENGUJUDKAN KEADAANA AMAN DAN SENTOSA DALAM MASYARAKAT BERBILANG BANGSA BUKANNYA MENGUJUDKAN SUASANA HURU HARA YANG SERING DITIMBULKAN OLEH PEMIMPIN PAKATAN RIOT...6. SEBELUM INI, SIAPAKAH PEMIMPIN YANG SERING MEMBAWA MASALAH DALAM SELIMUT MALAYSIA UNTUK TATAPAN MEDIA ANTARABANGSA KALAU BUKAN PEMIMPIN PAKATAN RIOT...7. BAGI RAKYAT YANG MEMPUNYAI AKAL FIKIRAN YANG RASIONAL, AMAT MUDAH UNTUK MEMAHAMI PERANGAI PEMIMPIN PAKATAN RIOT YANG SENGAJA MEMBURUKKAN KEPIMPINAN DS NAJIB UNTUK MENDAPAT SOKONGAN PENGUNDI DALAM MENGHADAPI PILIHANRAYA DI SARAWAK YANG RAMAI PENGANUT KRISTIAN DI SITU...8. ADAKAH UMNO TELAH BERKEMBANG DI SARAWAK SEHINGGAKAN GEREJA DI SARAWAK DIKHIANATI...??? TETAPI YANG JELASNYA MEMANG ADA CAWANGAN DAP, PKR DAN PAS DI SITU... MUNGKIN MEREKA YANG MENGUPAH ATAU BERTINDAK SEDEMIKIAN

2 comments:

tunjangbodoh said...

weeiii..bodoh..soalan ko tanya tu,jawapannya ada pada umno la bodoh..bodoh parti perkauman nihh !!!

Tungaklangit said...

salam hamba Allah yang bergelar TUNJANGBODOH

sebagaimana kita menuduh orang itu bodoh maka bergandalah kebodohan yang ada dalam diri kita


sedarilah wahai pengikut pas yang tidak tahu apa yang disokong