Monday, March 30, 2009

ADAKAH UMNO MENOLAK ISLAM


SALAM BAHAGIAN SEMUA
ADAKAH BENAR TUDUHAN DAN FITNAH PAS MENGATAKAN ISLAM MENOLAK ISLAM? ADAKAH MEREKA SEDAR ATAU TIDAK SEJAK MEREKA LAHIR KE DUNIA INI, KERAJAAN KEPIMPINAN UMNO TELAH MELAKSANAKAN FARDHU KIFAYAH DAN FARDHU AIN DALAM MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PEMERINTAH DI MALAYSIA.


DALAM ISLAM MEMINTA KITA BERUSAHA MENINGKATKAN DIRI DAN MEMAJUKAN EKONOMI KERANA KEMISKINAN AKAN MENDORONG UMAT ISLAM MELAKUKAN MAKSIAT


PEMBANGUNAN DAN PEMBUKAAN TANAH


SEHUBUNGAN ITU, KERAJAAN UMNO TELAH MERANGKA PELAN EKONOMI DAN PEMBANGUNAN EKONOMI SECARA MENYELURUH BERMULA DENGAN PEMBANGUNAN HASIL PERTANIAN. ALLAH MENYEDIAKAN TANAH UNTUK DIUSAHAKAN DAN DENGAN HIDAYAT YANG DIBERIKAN MAKA LAHIRLAH PROGRAM BUKU HIJAU DI MALAYSIA.
SELEPAS ITU, AYAHANDA PRESIDEN UMNO IAITU TUN ABDUL RAZAK TELAH MELAKSANAKAN PROGRAM MEMBUKA TANAH UNTUK MEMBERI PELUANG DAN KESENANGAN KEPADA RAKYAT MELAYU YANG BERADA DALAM KELOMPOK KEMISKINAN UNTUK MENGUBAH KEHIDUPAN MEREKA.


PEMBANGUNAN EKONOMI UMAT ISLAM


RAMAI YANG TIDAK SEDAR SEGALA USAHA KERAJAAN ISLAM UMNO YANG MEMBANTU BANGSA MELAYU UNTUK BERJAYA DALAM BIDANG EKONOMI DENGAN PENGENALAN DEB. ANTARA SALAH SEORANGNYA IALAH TAN SRI KHALID IBRAHIM YANG LAHIR DARI DEB. TAPI KINI MENJADI PENENTANG UTAMA DEB KERANA LUPA DIRI DARI MANA ASALNYA DAHULU.


KERAJAAN ISLAM UMNO MENGELUARKAN PERUNTUKAN KEWANGAN DAN BANTUAN TEKNIKAL KEPADA RAMAI USAHAWAN MELAYU ISLAM UNTUK MEMASTIKAN KESIMBANGAN AGIHAN EKONOMI DI NEGARA INI TANPA MENGHARAPKAN SOKONGAN POLITIK DARI MEREKA. WALAUPUN KEBANYAKAN DARIPADA MEREKA KEMBALI MENENTANG KERAJAAN ISLAM UMNO INI.


KERAJAAN ISLAM UMNO MENUBUHKAN TABUNG HAJI UNTUK MENGURUSKAN JEMAAH HAJI DI TANAH SUCI DAN DALAM MASA YANG SAMA TERLIBAT DALAM PEMBANGUNAN EKONOMI UNTU KEPNTINGAN UMAT ISLAM.


MELAHIRKAN CERDIK PANDAI MELAYU/ISLAM


KERAJAAN KEPIMPINAN UMNO TELAH MELIHAT UNTUK MEMBENTUK SUATU BANGSA MELAYU BERAGAMA ISLAM YANG MAJU MAKA MODAL INSAN PERLU DITITIK BERATKAN MAKA TERTUBUHKAN UNIVERSITI MALAYA, UNIVERSITI KEBANGSAAN, USM, UIA DAN SEBAGAINYA..
HANYA BERTUJUAN UNTUK MELAHIRKAN CERDIK PANDAI DARI KALANGAN ORANG MELAYU.. BAGI MEMASTIKAN MURID MELAYU TIDAK KETINGGALAN, KUOTA DILAKSANAKAN MAKA LAHIRLAH PARA DOKTOR, PENSYARAH, PENTADBIR DAN PAKAR-PAKAR DALAM BIDANG TERTENTU.. INILAH ANTARA SUMBANGAN UMNO


MENDAULATKAN ISLAM


KERAJAAN KEPIMPINAN UMNO MELIHAT SINAR ISLAM PERLU DILETAKKAN DILANDASAN YANG BETUL DAN MENGERATKAN HUBUNGAN DENGAN NEGARA ISLAM YANG LAIN MAKA PERTANDINGAN MEMBACA AL QURAAN PERINGKAT KEBANGSAAN DAN ANTARA BANGSA TELAH DIADAKAN DAN BERJAYA MELAHIRKAN RAMAI QARI DAN QARIAH DI MATA DUNIA.


MENYEDARI PERMASALAHAN UMAT ISLAM DALAM URUSAN BANK MAKA KERAJAAN KEPIMPINAN UMNO TELAH MENUMPUKAN USAHA MELAHIRKAN SATU SISTEMPERBANKAN ISLAM YANG PERTAMA DI DUNIA DAN DIIKTIRAF OLEH UMAT ISLAM YANG LAIN.


KERAJAAN ISLAM UMNO JUGA MENGUJUDKAN UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA, KOLEJ PERUBATAN ISLAM DAN PELBAGAI INSTITUSI PENDIDIKAN ISLAM DI NEGARA INI.


KEBEBASAN AGAMA DAN MENDAULATKAN ISLAM AGAMA RASMI


KERAJAAN ISLAM UMNO TIDAK MENGHALANG MANA-MANA PENGANUT AGAMA DI MALAYSIA UNTUK MENGAMALKAN AJARAN AGAMA MASING-MASING. KERAJAAN ISLAM UMNO MEMBERI KEBEBSAN BERAGAMA KEPADA SEMUA RAKYATNYA DAN DALAM MASA YANG SMA MELETAKKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI NEGARA.


MENYAMBUT SERUAN ALLAH SUPAYA KITA SALING KENAL MENGENALI DENGAN UMAT YANG DILAHIRKAN DI DUNIA INI MAKA KERAJAAN ISLAM UMNO TELAH MEMBINA KEMUDAHAN LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA DAN SYARIKAT PENERBANGAN MALAYSIA BAGI MEMBERI PELUANG KEPADA RAKYAT MENGENALI NEGARA LUAR DAN RAKYAT ASING MENGENALI MALAYSIA.


MENYEMAI AMALAN MURNI ISLAM DALAM MASYARAKAT DI MALAYSIA


KERAJAAN ISLAM UMNO MEMPERKENALKAN AMALAN MURNI DALAM PENTADBIRAN KERAJAAN IAITU PUNCH CARD, BERSIH CEKAP AMANAH, MEMERANGI RASUAH DAN SEBAGAINYA BAGI MENINGKATKAN KESEDARAN AMALAN ISLAM DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN..


NAMUN RAMAI YANG MENUDUH UMNO RASUAH. INI KERANA KAKITANGAN YANG MENGAMALKAN RASUAH DIKAITKAN DENGAN UMNO. MEREKA LUPA BAHAWA KERAJAAN JUGA DIANGGOTAI OLEH PELBAGAI AHLI PARTI POLITIK BAIK PAS, DAP DAN PKR.
MENGAPA UMNO DIPERSALAHKAN KALAU SEORANG PEGAWAI KERAJAAN YANG MENYOKONG PAS DIDAPATI BERSALAH TERLIBAT DALAM RASUAH? PERKARA INI KURANG DIBERIKAN PERHATIAN


PEMIMPIN PAS HARUS SEDAR RAMAI AHLI PAS YANG MENCARI REZKI DENGAN BERKERJA DALAM PERKHIDMATAN AWAM KERAJAAN UMNO. MEREKA DIUMPAMAKAN GUNTING DALAM LIPATAN DAN MENANGUK DI AIR YANG KERUH. MEREKA MENGUTUK KERAJAAN DALAM MASA YANG SAMA MEREKA MENERIMA GAJI DARI KERAJAAN YANG MEREKA KUTUK.


MEMPERTAHANKAN KEMULIAAN ISLAM


KERAJAAN ISLAM UMNO JUGA HARUS TIDAK DILUPAI MENJADI TONGAK DAN BARISAN HADAPAN NEGARA INI UNTU MEMPERTAHANKAN SYIAR ISLAM BAIK DI PALESTIN ATAU NEGARA ISLAM YANG LAIN. PENGLIBATAN DALAM MEMBANTU UMAT ISLAM DI BOSNIA, PALESTIN, SAMOLIA DAN SEBAGAINYA DILAKUKAN ATAS DASAR KESEDARAN KITA SEMUA ADALAH BERSAUDARA.


APABILA ADA PIHAK YANG CUBA MENAFIKAN HAK ISLAM DI NEGARA INI, UMNO AKAN KEHADAPAN MEMPERTAHANKANNYA SEPERTI CUBAAN GEREJA KRISTIAN UNTUK MENGGUNAKAN NAMA ALLAH DALAM MAJALAH EDARAN MEREKA. UMNO TERUS MEMPERTAHANKANNYA WALAUPUN MENDAPAT TENTANGAN DARI PIMPINAN PAS DAN PKR.


APAKAH SUMBANGAN PAS


SELAIN MENAFIKAN SUMBANGAN PEMIMPIN UMNO INI, PEMIMPIN PAS MENGKAFIRKAN PEMIMPIN UMNO DAN MENGHARAMKAN SEMBELIHAN ORANG UMNO DARI DIMAKAN OLEH ORANG PAS, MENGHARAMKAN AHLI PAS MENGIKUTI IMAM UMNO DAN SEBAGAINYA.


KEADAAN INI MEMECAHBELAHKAN PERPADUAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA. ADAKAH INI YANG DIAJARKAN OLEH AJARAN ISLAM? TETAPI SEHINGGA KINI, PEMIMPIN PAS MERACUNI AHLI PAS BAHAWA UMNO MENOLAK ISLAM, PEMIMPIN UMNO TAK MENGAMALKAN KEHIDUPAN ISLAM, UMNO RASUAH DANS EBAGAINYA TANPA MELAKUKAN SEBARANG SUMBANGAN DAN IDEA UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA INI.


ADAKAH ISLAM SESEORANG ITU DINILAI DARI JENIS PAKAIAN YANG DIPAKAI, JENIS SERBAN YANG DIGUNAKAN?

TEPUK DADA TANYA SELERA. ANDA DIANUGERAHKAN AKAL MAKA GUNAKANLAH DENGAN SEADILNYA.
MUNGKIN JAWAPANNYA IALAH BERIKANLAH PAS PELUANG UNTUK MEMERINTAH MALAYSIA.
KEPADA KALIAN SEMUA BUKAN SENANG UNTUK MEMERINTAH NEGARA. TIDAK SEMUDAH SEPERTI DITUTURKAN.9 comments:

golokperak said...

contohi Najib ,dia tokoh islam sebenar

megat said...

sedar atau tidak mindset penyokong PR memekak kan telinga & membuta kan hati.

wan said...

patut la komen kat blog org...blog dia xde org nak komen...kesian sial...tu pun ade la 2 kerat...komen pun mcm sial...

Tungaklangit said...

Jangan nak menghina, usaha seseorang sdr wan.. saya ni bukan nak harapkan komen orang

siapa yang sudi baca pandangan saya baca lah.. sekiranya dapat faedah ambillah

sekiranya tidak tinggalkanlah..

ilmu boleh di cari di mana2

bagi sahabat yang sealiran.. insyallah yang hak tetap hak dan yang batil tetap akan dipertunjukkan oleh Allah

Aiman said...

KERAJAAN ISLAM UMNO MEMPERKENALKAN AMALAN MURNI DALAM PENTADBIRAN KERAJAAN IAITU PUNCH CARD, BERSIH CEKAP AMANAH, MEMERANGI RASUAH DAN SEBAGAINYA BAGI MENINGKATKAN KESEDARAN AMALAN ISLAM DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN....

-JGN LUPE TAMBAH.KERAJAAN JUGA MNAMBAH PERUNTUKKA UNTUK MKN FREE STIAP MESYUARAT..BLEH LEPAK2 CHILL KT CAFE SMPAI KOL 10..PASTU KEJE 2 JAM REHAT PLAK 2 JAM.PASTU BLK AWAL..JG LUPE SEMUA TU

Tungaklangit said...

Salam

Setiap amalan yang buruk bukan merujuk kepada mana-mana parti, ianya merujuk kepada keperibadian setiap individu..

dalam kerajaan bukan semuanya yang menyokong kerajaan dan bukan semuanya yang mengamalkan prinsip Islam sebagai mana yang dilaungkan oleh Pas..
salam

noor said...

golokperak said...

contohi Najib ,dia tokoh islam sebenar..

aku membalas jawapan ko..
Pala Lutut KO...

ko jawap soalan nie..Bleh??
link kat bwh ni..http://www.fileden.com/files/2009/3/31/2386695/soalan.pdf

ko leh jawap dgn detail skali..

najib ni bukan pemimpin islam..
nama je islam..

Anonymous said...

Salam

Bila anda bercakap yang UMNO parti membawa syiar islam boleh diibaratkan parti UMNO itu sebagai seorang lelaki yang cuba utk memakai kopiah walhal dia tak sedar ataupun buat2 tak sedar yang dirinya masih belum memakai seluar

alangkah janggal dan tidak senonoh bila dilihat orang

chekamala said...

bodoh jgn tunjuk kt public...malu siot...

KERAJAAN KEPIMPINAN UMNO MELIHAT SINAR ISLAM PERLU DILETAKKAN DILANDASAN YANG BETUL DAN MENGERATKAN HUBUNGAN DENGAN NEGARA ISLAM YANG LAIN MAKA PERTANDINGAN MEMBACA AL QURAAN PERINGKAT KEBANGSAAN DAN ANTARA BANGSA TELAH DIADAKAN DAN BERJAYA MELAHIRKAN RAMAI QARI DAN QARIAH DI MATA DUNIA.

gitu rupenye si jahil mendaulatkan Islam...