Saturday, August 1, 2009

NAK SALAH SAPA...????



SIAPAKAH YANG BODOH...???

DAN KEPADA SIAPAKAH KITA NAK SALAHKAN KALAU DITAHAN POLIS...???


Kalau dah jadi macam ni sapa yang kamu nak salahkan ???

Polis dan anggota keselamatan yang menjalankan tugas menjaga ketenteramaan awam..???




atau...

Diri kamu sendiri yang bodoh termakan hasutan pemimpin yang bernafsu...???





atau ...

Manusia yang bertopengkan munafik ini..???





1. INSAFLAH KITA BUKAN BUDAK - BUDAK YANG BOLEH DIPERBODOHKAN OLEH ORANG LAIN...

2. KITA ADA AKAL DAN FIKIRAN YANG DIANUGERAHKAN OLEH ALLAH...

3. GUNA SEBAIK MUNGKIN SEBELUM TERMAKAN KATA-KATA PEMIMPIN MUNAFIK INI...

4. JANGANLAH KITA DIPERMAINKAN OLEH IBLIS DAN SYAITAN YANG SUKAKAN PERPECAHAN DAN HURU HARA...

5. KAMU SEMUAKAN ISLAM BAWALAH PERWATAKAN ISLAM BAIK DALAM SEMBAHYANG MAUPUN DI LUAR RUMAH..

6. BARULAH KAMU DIPANDANG SEBAGAI MUKMININ YANG SEBENARNYA DAN UMAT RASULLULLAH BUKAN UMAT DAJAL LAKNATULLAH

13 comments:

Jeffry said...

SLM BRO..PERGHH GMBR EKSKLUSIF TUHHH!!..BAGUS GAK SI PENYANGAK2 TU KENE CEKUP..PADAN MUKE!..AKU PUAS ATI BROO!! KEHKEHKEH

Tungaklangit said...

salam bro Jeff

memang itu yang layak untuk mereka yang rasa lebih tinggi dari undang-undang negara...

seeloknya mereka ni ditalbiahbagi sedar sikit beb

salam

Anonymous said...

ISA tu mengikut hukum islam , aku baru baca di blog penghuni gua. tapi penyokong2 taksub PAS hanya sokong fatwa nik aziz aje.

kesian betul mereka ni, ada otak tak mau guna. otak udang betul la.

hj.khalid.

Tungaklangit said...

salam sdr hj khalid

saya kenal sangat dengan PG tu...

dia tu berilmu dalam bidang perundangan dan merupakan seorang guru (sementara) yang pernah mengajar saya sehingga berjaya menjadi graduan dalam bidang ekonomi...

saya terhutang budi kepada sdr (cikgu) PG tu...

apa yg dia cakap adalah berdasarkan fakta dan kajian bukannya sebarangan...

Anonymous said...

Alahai semuanya muka Melayu..berkupiah pun ada..yang bertudung pun ada...Sedihnya tengok orang Melayu nak bunuh kerajaan Melayu...sedih sedih..nak tanya sikit..kat mana yang tak adil tu? tolong habag mai?

Bukan ke waktu demo ni kita sepatutnya berada di pejabat, disekolah, dikuliah pada yang belajar, sedang memasak pada surirumah full time?

Apa kejadah buat demo ni? Apa menafaat nya? Dimana keadilan yang dituntut?

Mmg sedih..dizaman dunia yang semakin maju dan lebih 50 tahun merdeka..ada lagi orang bangsa ku yang masih suka dan leka dengan benda benda yang tidak mendatangkan faedah...

Kan elok kalau orang Melayu ni suka kan benda benda yang berfaedah seperti menuntut ilmu.

Tak nampak pun orang Cina dan India kat demo ni?
Student university melayu puna ada demo. (sedangkan pada masa yang sama student cina dan india di university sedang pulun belajar untuk dapat score yg bagus, student Melayu yg selalunya corot masih leka dan dbuai khayal, berdemo untuk tujuan dan hala tuju yang bagaimana?)

Sedih amat sedih...bangun la orang Melayu sekelian....jangan la diperbodohkan dan diperkotak katikkan oleh bangsa lain...jangan guna nafsu..guna la akal untuk berfikir...

Pada student university, kalau dah kena buang University, apa akan jadi pada masa hadapan anda? Siapa yang akan rugi?

Anwar Ibrahim ke yg akan bagi kamu kerja nanti kalau dah kena tendang dari Uni?

Fikir lah wahai bangsa ku...Fikirlah

Anonymous said...

Alahai semuanya muka Melayu..berkupiah pun ada..yang bertudung pun ada...Sedihnya tengok orang Melayu nak bunuh kerajaan Melayu...sedih sedih..nak tanya sikit..kat mana yang tak adil tu? tolong habag mai?

Bukan ke waktu demo ni kita sepatutnya berada di pejabat, disekolah, dikuliah pada yang belajar, sedang memasak pada surirumah full time?

Apa kejadah buat demo ni? Apa menafaat nya? Dimana keadilan yang dituntut?

Mmg sedih..dizaman dunia yang semakin maju dan lebih 50 tahun merdeka..ada lagi orang bangsa ku yang masih suka dan leka dengan benda benda yang tidak mendatangkan faedah...

Kan elok kalau orang Melayu ni suka kan benda benda yang berfaedah seperti menuntut ilmu.

Tak nampak pun orang Cina dan India kat demo ni?
Student university melayu puna ada demo. (sedangkan pada masa yang sama student cina dan india di university sedang pulun belajar untuk dapat score yg bagus, student Melayu yg selalunya corot masih leka dan dbuai khayal, berdemo untuk tujuan dan hala tuju yang bagaimana?)

Sedih amat sedih...bangun la orang Melayu sekelian....jangan la diperbodohkan dan diperkotak katikkan oleh bangsa lain...jangan guna nafsu..guna la akal untuk berfikir...

Pada student university, kalau dah kena buang University, apa akan jadi pada masa hadapan anda? Siapa yang akan rugi?

Anwar Ibrahim ke yg akan bagi kamu kerja nanti kalau dah kena tendang dari Uni?

Fikir lah wahai bangsa ku...Fikirlah

Tungaklangit said...

salam sdr anon 10.09

itulah yang menyedihkan kita....

kita dipermainkan oleh bangsa lain tapi itu pun mereka tida sedar...

denaihati said...

sebenarnya ni yang pemimpin mereka nak...so besok boleh kata orang zalim, kejam dan sebagainya lah ...kononnya DIA je yang bagus....yang paling penting nak tutup KES SELANGOR....mereka tak akan berjaya....

Tungaklangit said...

salam sdr denaihati

benarlah kata sdr tu...

insyallah setiap yang benar akan diredhai Allah

salam

nuar bekas banduan said...

Soalan untuk lembu2 dan robot2 yang taksub berdemo anti ISA siang tadi.Dia orang tau ke ape ISA tu dan semua yang berdemo tu dah pernah kena ISA ke.Kenapa takut sangat dengan ISA kalau tidak melakukan kesalahan yang boleh memudaratkan negara hingga bolih ditahan ISA.Hanya manusia yang berhatikan binatang dan ada niat nak memudaratkan sahaja yang patut takut kepada ISA.Bak kata x-pkr aljuburi hanya datang tunjuk muka lepas tu cabut dengan m/sikal tinggal la pencacai,robot2 dan lembu2 berhadapan dengan polis.Muahaahahahhhaa hu hu hu

Tungaklangit said...

salam sdr nuar bekas banduan

benar kata sdr tu...

salam

Anonymous said...

munafiq tak sedar diri!!!!!!!BADOK NERAKA{BN}

Tungaklangit said...

salam anon 1,08

terima kasih atas penghinaan saudara


salam