Wednesday, August 5, 2009

PAS PUSAT TAK CAMPURTANGAN DALAM ISU ARAK DI SELANGOR...???

PAS PUSAT TAK CAMPUR ISU ARAK DI SELANGOR...???


1. ADAKAH MASALAH PENGAMBILAN ARAK DALAM MASYARAKAT ISLAM ADALAH TANGGUNGJAWAP KERAJAAN NEGERI YANG MEMERINTAH DAN PARTI YANG MEMPERJUANGKAN ISLAM SEPERTI YANG DILAUNGKAN OLEH PAS SEBELUM INI HANYA MENDIAMKAN SAHAJA...???


2. MENGAPAKAN PAS MENGAMBIL LANGKAH LEPAS TANGAN KALAU IANYA ADA HUBUNGAN DENGAN PEMIMPIN DAP..???


MalayisaKini.com : PAS tidak campur isu arak di S'gor


PAS di peringkat pusat tidak akan mencampuri urusan urusan pentadbiran kerajaan Selangor dalam isu pengharaman alkohol, tegas setiausaha agungnya Datuk Mustafa Ali hari ini.


3. BUKANKAH ISLAM MENGHARAMKAN PENGAMBILAN ARAK DAN PAS SEBELUM INI JUGA MENYALAHKAN UMNO KERANA TIDAK MENGAMBIL TINDAKAN MENYEKAT PENJUALAN ARAK DALAM MASYARAKAT DI MALAYSIA...???


4. KENAPA ADA SIKAP DOBLE STANDARD APABILA IA BERKAIT DENGAN DAP..??? ADAKAH ADA PERJANJIAN SULIT ANTARA PAS DAN DAP SEBELUM INI BAGI MENGUASAI MALAYSIA...???


5. MENGAPA PAS PUSAT MENGALAH KEPADA DAP DALAM BEBERAPA ISU SEBELUM INI SEPERTI ISU TERESSA KOK MENGHALANG LAUNGAN AZAN DI PUCHONG, ISU KENYATAAN JEFF OOI YANG MENGATAKAN JIM KUMPULAN PELAMPAU, ISU PUSAT PEMOTONGAN BABI DI KEDAH DAN SEBAGAINYA...???


6. INIKAH PENDIRIAN YANG DIBAWA OLEH PAS DALAM SLOGANNYA “ISLAM FOR ALL” YANG MEMBAWA MAKNA ISLAM ALA-PAS MELIBERALISASIKAN SEMUANYA UNTUK MENARIK SOKONGAN BUKAN ISLAM...???


7. PAKAH SEBENARNYA TUJUAN PAS DALAM PERJUANGAN ISLAM SEPERTI YANG DILAUNGKANNYA SELAMA INI...???

4 comments:

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

SALAM:

INGAT ISU BABI DI kEDAH DULU..NIK AZIZ TAK NAK CAMPUR...
HARI INI PULA ISU ARAK...

PUSAT PULA TAK NAK CAMPUR..

RUPANYA PAS NI...DIA MAIN HUKUM CARA CAMPUR DAN TOLAK..

ALLAHUAKBAR!

Tungaklangit said...

SALAM SAHABAT APS

MEREKA INI MEMANG BEGITULAH NAMPAKNYA

HANYA BERTINDAK JIKALAU ADA KEPENTINGAN DAN BUAT TAK AMBIL TAHU KALAU IANYA BUKAN KEPENTINGAN MEREKA ATAUPUN TERKENA ATAS BATANG HIDUNG MEREKA SENDIRI...

SALAM

Jeffry said...

SLM BRO..PAS SELAMA NI X PERNAH KONSISTEN DLM APA JUGA KEPUTUSAN SESAMA MEREKA. BILA HASAN ALI TEGUR APEK TU, PAK AJIS SENYP MCM CENCOROT!. LAST2 DIA KATA ITU MSLH DLMAN PAKATAN SELANGOR! ADOIYAII!! JD SELAMA NI MMG SAH LA PAKATAN NI CUMA PD NAMA JE. ISI KOSONG!..ZERO! HUHUHU!!

Tungaklangit said...

slam bro jeffry

tapi masih ada orang Melayu yang sanggup ditipu oleh pemimpin macam ni yek...

siap puja macam wali lagi tu...

tah apa yang diberi oleh pemimpin mrk tak tahulah...


salam