Saturday, April 25, 2009

FITNAH YANG DIJAJA OLEH PENYOKONG PR


1. SEJAK KEBELAKANGIAN INI BANYAK SEKALI KITA TERBACA PELBAGAI CERITA DAN TOHMAHAN MURAHAN YANG DISEBARKAN OLEH PENYOKONG PARTI DALAM PAKATAN RAKYAT DENGAN MENGGUNAKAN KUDA-KUDA TUNGGANGAN MEREKA DALAM ALAM BLOG.

2. WALAUPUN IANYA SATU TOHMAHAN MURAHAN TETAPI KEKERAPAN MUZIK DAN ALUNAN FITNAH ITU DIMAINKAN SEDIKIT SEBANYAK AKAN MEMPENGARUHI GOLONGAN YANG TIDAK MENGETAHUI KEBENARAN DAN KESAHIHAN FITNAH-FITNAH YANG DIJAJAKAN INI.

3. UMPAMANYA, TOHMAHAN BLOGGER PR TERHADAP MUFTI PERAK BERKAITAN KEMELUT POLITIK DI PERAK DAN BARU-BARU INI MAJLIS JOM HEBOH.
4. HUJAH YANG DIGUNAKAN OLEH GOLONGAN FITNAH INI SEMATA-MATA UNTUK MENUNJUKKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG BOLEH MENGUNDI BAHAWA SEGALA NASIHAT MUFTI PERAK INI TIDAK BOLEH DIDENGAR. DAN YANG LEBIH DASHAT LAGI MUFTI INI ADALAH MUFTI ISLAM HADHARI.
5. MENGAPA PERKARA INI BOLEH TERJADI?

6. KERANA KETEGUHAN PENDIRIAN MUFTI PERAK MEMPERTAHANKAN KEMULIAAN ISLAM DAN SIKAP TIDAK CAMPURTANGAN DALAM POLITIK DI PERAK TELAH MENYEBABKAN GOLONGAN FITNAH PR MENYERANG BELIAU HABIS – HABISAN.

7. ADAKAH GOLONGAN FITNAH PR INI ADALAH SEORANG ISLAM???

8. MEMANG BENAR MEREKA ADALAH PENGANUT AGAMA ISLAM.. MEREKA MENGAKU MEREKA LEBIH ISLAM DARI ORANG UMNO.. MEREKA MENUDUH UMNO CUBA MEMBAWA AGAMA BARU IAITU ISLAM HADHARI DI MALAYSIA..

9. TIDAKKAH MEREKA BIMBANG AKAN AMARAN ALLAH SWT BAHAWA FITNAH ITU ADALAH SATU DOSA YANG BESAR???

10. BAGI MEREKA APA YANG DIPERKATAKAN OLEH MEREKA ADALAH SATU KEBENARAN DAN WAJIB DISEBARKAN KEPADA SEMUA ORANG UNTUK MENDAPAT SOKONGAN DAN UNDI SEMASA PILIHAN RAYA..

11. BUKANKAH MEMBUKA KEAIBAN ORANG ISLAM YANG LAIN DILARANG OLEH RASULLULLAH DAN ALLAH???

12. BAGI GOLONGAN FITNAH PR, HUKUM ALLAH TIDAK PERLU DITAKUTI TETAPI MEREKA LEBIH MEMATUHI FATWA KEPIMPINAN ULAMA PR TERMASUK NASIHAT DAN TAZKIRAH DARI USTAZ NGA..

13. BUKANKAH ISLAM MENGANJURKAN KITA SESAMA ISLAM SALING BERKASIH SAYANG ANTARA SATU SAMA LAIN???

14. GOLONGAN FITNAH PR LEBIH SUKA TIDUR SEBANTAL BERSAMA GOLONGAN KAFIR YANG TERANG-TERANG MENOLK ISLAM (DAP) DARIPADA DUDUK SEMEJA BERBINCANG MENGENAI PERPADUAN DENGAN ORANG ISLAM YANG BERADA DALAM UMNO...

15. BAGI MEREKA HUKUM ALLAH BOLEH DIUBAH MENGIKUT KEHENDAK SEMASA...

16. SEMASA DAHULU MEREKA MERASAKAN PERLU MENGKAFIRKAN UMNO KERANA BERKERJASAMA DENGAN MCA DAN MIC YANG BUKAN ISLAM DAN MENGHARAMKAN PENGIKUT PAS MENGUNDI CALON BN YANG DIWAKILI OLEH ORANG KAFIR KERANA MEREKA ADALAH KAFIR...

17. TAPI KEBELAKANGAN INI PEMIMPIN ULAMA PAS/PR MENGUBAH AYAT YANG DIGUNAKAN DAHULU DENGAN MENGHALALKAN TINDAKAN MEREKA SEMATA-MATA KERANA INGINKAN KEKUASAAN...

18. BAGI GOLONGAN FITNAH PR,PERPECAHAN DALAM SAF ISLAM BUKAN SUATU MASALAH BESAR DALAM UMAT MELAYU ISLAM KERANA BAGI MEREKA DAN MENJADI MATLAMAT MEREKA UNTUK MENGHANCURKAN UMNO BERSAMA PENYOKONG MEREKA...

19. TETAPI MEREKA (GOLONGAN FITNAH PR) INI LUPA BAHAWA SEGALA PERANCANGAN DAN MUSLIHAT YANG DIADAKAN TIDAK DAPAT MENANDINGI KEHEBATAN PERANCANGAN DAN MUSLIHAT ALLAH SWT...

20. BERSAMA-SAMA LAH KITA BERDOA SEMOGA UMAT MELAYU ISLAM DI MALAYSIA DISELAMATKAN DARI FITNAH GOLONGAN FITNAH PR DAN SEMOGA ALLAH MEMBUKA HATI PENCIPTA FITNA INI BERTAUBAT DAN BERSAMA-SAMA UMNO MEMBANGUNKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA...
AMIN

4 comments:

rahman,ahchong,muniandy said...

‘ini negara cina punya, ini negara india punya, ini negara banggali punya..bukan melayu punya, semua orang berhak mendapat apa yang melayu selama ini dapat’ !!!! aku membakar semangat rakyat. Rakyat semakin bersorak gembira dengan gerakan aku ini, gerakan ketuanan rakyat.

‘semalam saya bersama dengan beberapa pemimpin partai lambang bulat menghadiri upacara sembahyang di gereja st nichlolas petaling jaya. Saya dan pemimpin partai lambang bulat hadir kerana merasmikan bangunan baru gereja.

Alhamdulillah sambutan yang kami terima cukup menggalakkan. Saya dan bakal presiden partai lambang bulat hj samad kalid telah diberi penghormatan untuk meletakkan plak KALIMAH ALLAH bersebelahan dengan lambang jesus yang disalib’…

rahman,ahchong,muniandy said...

‘ini membuktikan bahawa perjuangan kita untuk menyama ratakan islam dan agama lain diterima, ingat tuan-tuan ALLAH milik masjid, juga milik gereja,tokong dan kuil .’ TAKBIR TAKBIR ..HALLELUJAH bergema cukup kuat dalam stadium malam itu.

‘insyaallah tuan-tuan, selepas ini kita akan membuka peluang juga kepada ajaran kristian untuk meletakkan patung jesus dalam masjid-masjid kita.. kita harus terbuka dan rasional. Jangan kita berperangai seperti partai ameno, sempit dan dangkal dalam soal islam’.. aku berhujah.

‘ saya mahu membawa agenda baru, agenda ketuanan melayu harus kita buang selama-lamanya. Di Nepal raja gnaendra telah tumbang dengan kuasa rakyat, Nepal kini menjadi republik. Di iran kebangkitan rakyat telah menolak pemerintahan beraja shah iran.. ini signalnya..SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT’ !!!!!!!

rahman,ahchong,muniandy said...

yg tadi semua i copy dari ungkapan sinis saudara gap.hrp maklum.semoga kita sedar dan segar sentiasa.

madkri said...

DALAM NEGERI-UTUSAN MALAYSIA

ARKIB : 24/04/2009
Anutan anak ibu bapa tukar agama kekal
KUALA LUMPUR 23 April – Kabinet memutuskan bahawa anak kepada pasangan yang menukar agama yang masih di bawah umur hendaklah dibesarkan mengikut agama asal ibu bapa mereka semasa melangsungkan perkahwinan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, mesyuarat semalam turut memutuskan mana-mana pasangan yang memeluk Islam harus menyelesaikan segala isu berkaitan perceraian dan penjagaan anak-anak di mahkamah sivil dan bukannya mahkamah syariah."

Yang asyik duk salahkan orang mengapa.Apa kata kau orang isu diatas.Ini membela Agama Islamkah?.Ulama Mohamad Nazri Aziz dan Ustaz Khoo Soo Koon and the gang yang buat keputusan pasal Islam.Kalau kau orang mengaku pecinta Islam yang sejati tegurlah pemimpin kalian sebelum menegur orang lain.