Tuesday, April 21, 2009

PR PULAU PINANG: RUPANYA ADA MASALAH RUMAHTANGGA


DALAM AKHBAR SINAR HARIAN DILAPORKAN PENGERUSI PERHUBUNGAN PKR NEGERI P PINANG BERKATA BAHAWA BANYAK PERKARA YANG DILAKSANAKAN OLEH DAP DALAM HAL EHWAL KERAJAAN NEGERI P PINANG TIDAK DIRUJUK KEPADA PKR.SEBAGAI CONTOH, BANYAK PELANTIKAN DALAM AGENSI KERAJAAN NEGERI DAN BADAN BERKANUN DIBUAT OLEH LIM GUAN ENG TANPA MERUJUK KEPADA PKR.


PKR TIDAK PERNAH TAHU ATAU DIBERITAHU DAHULU MENGENAI PELANTIKAN DATUK LEE KAH CHOON DALAM INVEST PENANG DAN TIMBAAN PENGURUS BESAR, PERBADANAN PEMBANGUNAN P PINANG BARU-BARU INI.

BERHUBUNGAN DENGAN ISU PERLETAKAN JAWATAN FAIRUS...

Pada mulanya Biro Penerangan PKR telah mengeluarkan kenyataan rasmi atas sebab Fairus meletakkan jawatan TKM I dan ADUN Penanti kerana unutuk memberi tumpuan penuh terhadap usaha bagi melanjutkan pelajaran ke peringkat pasca siswazah dan juga memberi masa kepadanya untuk bersama-sama dengan keluarga "yang selama ini terpaksa berkorban dalam memenuhi tugasan saya".

Tetapi kenyataan ini tiada pengesahan dari Fairus sendiri kerana beliau tidak dapat dihubungi.


Tetapi semasa diwawancara dengan akhbar berbahasa Cina - Nanyang – Fairus memberi masa dua minggu kepada pucuk pimpinan PKR supaya membersihkan namany. Beliau juga dilaporkan mendakwa segala tohmahan itu difitnah oleh orang dalaman parti itu sendiri.

ULASAN
OHH... BEGITU RUPANYA HUBUNGAN AKRAP PKR AN DAP DI PENANG.

PATUTLAH FAIRUS MARAH SANGAT SEBAB DIANIAYA LEH PIHAK TERTENTU DALAM PR DI PENANG BERHUBUNG DENGAN PENGOSONGAN DARI JAWATAN TKM I DAN ADUN PENANTI.

KALAU DIFIKIRKAN SECARA LOGIK.. KAWASAN KUARI YANG DIKAITKAN DENGAN KES RASUAH FAIRUS SEPATUTNYA MENDAPAT KELULUSAN KETUA MENTERI P PINANG DAHULU DAN ORANG YANG MEMBUAT PEMBONGKARAN MENGENAI KES RASUAH INI TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN ORANG AMK PKR PENANG SENDIRI.

INI SUDAH JADI CERITA GUNTING DALAM LIPATAN...

KES RASUAH FAIRUS INI DILIHAT SEPERTI SATU PAKATAN UNTUK MENGYINGKIR FAIRUS DARI JAWATAN TERSEBUT DAN MENGISI DENGAN ORANG DARI PILIHAN HATI..

BAGI FAIRUS BERSABARLAH MENGHADAPI UJIAN HIDUP INI..

LAIN KALI KALAU NAK MEMPERJUANGKAN SESUATU.. LIHATLAH SIAPAKAH PEMIMPIN KITA ITU..

KAMU KENAL MEREKA TAPI KALAU KAMU IKUT DAN TERKENA AKHIRNYA MAKA KAMU TERIMALAH KESAN DARI PERMAINAN KAMU SENDIRI

No comments: