Thursday, April 2, 2009

PERTANYAAN KEPADA AHLI DAN PENYOKONG PAS

KEPADA SAUDARA SEKALIAN, DALAM SOAL KITA MENGATAKAN PAS LEBIH ISLAM DARI UMNO DAN UMNO ADALAH PARTI SEKULAR, SAYA INGIN MEMINTA PANDANGAN IKHLAS SAUDARA SEKALIAN UNTUK MEMBACA DAN MEMBERI PANDANGAN SEJUJUR MUNGKIN TERHADAP PERSOALAN YANG DIKEMUKAKAN DI BAWAH.

1. APAKAH PANDANGAN KALIAN MENGENAI KENYATAAN TUAN GURU NIK AZIZ BAHAWA PENGGUNAAN NAMA ALLAH UNTUK ORANG BUKAN ISLAM DIBOLEHKAN KERANA DI DALAM AL QURAN MEMANG TERCATAT PERKARA INI?


2. APAKAH PENDIRIAN KALIAN DENGAN KENYATAAN NIZAR DALAM MESYUARAT DUN PERAK PADA BULAN JUN 2008 BAHAWA TIADA BUKTI YANG MENGATAKAN PAS AKAN MENDIRIKAN KERAJAAN ISLAM DI PERAK?

3. APAKAH PENDIRIAN KALIAN DENGAN KENYATAAN PEMIMPIN PAS BAHAWA MENGUNDI PAS KALIAN AKAN MENDAPAT PAHALA DAN MEMASUKI SYURGA?

4. APAKAH PENDIRIAN KALIAN SEKIRANYA SESEORANG ITU GAGAL MEMENUHI JANJI APABILA MEREKA BERJANJI SEPERTI JANJI DALAM PILIHAN RAYA MAKA ADAKAH MEREKA INI BOLEH DIKATEGORIKAN SEBAGAI MUNAFIK?

5. APAKAH PENDIRIAN ANDA MEMAKAN SEMBELIHAN AHLI UMNO HARAM ATAU TIDAK KERANA PAS MENGHARAMKAN AHLINYA MEMAKAN SEMBELIHAN ORANG UMNO?

6. APAKAH TANGGAPAN KALIAN SEMBAHAYANG DIBELAKANG IMAM UMNO ADALAH TIDAK SAH KERANA PAS MENGATAKAN MENJADI MAKMUM KEPADA IMAM UMNO SEMBAHYANGNYA TIDAK SAH?

7. ADAKAH PARTI PAS ADALAH SEBUAH PARTI ISLAM?

8. ADAKAH PAS AKAN MELAKSANAKAN HUKUM ISLAM?

9. ADAKAH PAS MENYURUH AHLINYA BERGERAK DAN BERTINDAK SEPERTI MENURUT KEPERIBADIAN UMAT RASULLULLAH?

No comments: