Saturday, July 25, 2009

DAP PENANG BERI IZIN TOKONG DIBINA 20 METER DISEBELAH MASJID

NAK BINA SEMULA TOKONG DISEBELAH MASJID DI KG BELACAN???


KLIK SINI:
Chin Tong bincang isu bina semula tokong dekat masjid


1. MENGAPA KERAJAAN NEGERI P PINANG PIMPINAN DAP MAHU MEMBERI KEBENARAN UNTUK MEMBINA SEMULA TOKONG BERSEBELAHAN SEBUAH MASJID DI KAMPUNG BELACAN P PINANG SEDANGKAN KIRA-KIRA 900 PENDUDUK MELAYU DAN CINA MEMBANTAH PEMBINAAN SEMULA TOKONG TERSEBUT???


2. PEMILIK TANAH TEMPAT TOKONG CINA DIDIRIKAN SEKARANG ADALAH BERJARAK KIRA-KIRA 100 METER DENGAN MASJID DI KAMPUNG BELACAN DAN PEMILIK TANAH TERSEBUT MAHU MEMINDAHKAN TOKONG TERSEBUT KE TAPAK BARU YANG JARAKNYA DENGAN MASJID ADALAH KIRA-KIRA 20 METER...


3. APAKAH YANG SEDANG BERLAKU DI PULAU PINANG SEJAK DAP MEMERINTAH??? MENGAPAKAH PAS TIDAK MENERANGKAN MASALAH YANG BAKAL TIMBUL SEKIRANYA MASJID DAN TOKONG CINA HANYA BERJARAK 20 METER ANTARA SATU SAMA LAIN??? ADAKAH INI DIKATAKAN OLEH PAS SEBAGAI “ISLAM FOR ALL”


4. INIKAH TAULADAN YANG DIPELAJARI OLEH LIM GUAN ENG YANG MAHU MENIRU KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ DALAM PEMERINTAHAN BELIAU???


5. PEMIMPIN PAS PERGILAH MENASIHATI PEMIMPIN DAP SUPAYA MENJAGA SENSIVITI UMAT ISLAM DI P PINANG DAN JANGAN MEMENTINGKAN KEDUNIAAN SAHAJA...


6. DAHULU PAS MENGATAKAN MEREKA BERJAYA MENTALBIAHKAN YB NGA DAN YB NGEH SEHINGGAKAN YB NGA MAMPU MEMBACA SEPOTONG AYAT AL QURAN... MENAGAPA SEKARANG MEMBISU SERIBU BAHASA???


7. DIMANAKAH PERGINYA SLOGAN DAP UNTUK MENJAGA KESEJAHTERAAN RAKYAT TANPA MENGGIRAN AGAMA DAN BANGSA???


8. INILAH AKIBATNYA KALAU MEMILIH PEMIMPIN YANG SALAH DAN MENGUTAMAKAN BANGSA MEREKA SENDIRI...


9. SEDARLAH PENGUNDI SEMUA... NEGARA MALAYSIA YANG BERBILANG KAUM MEMERLUKAN PEMIMPIN YANG MEMAHAMI SENSIVITI ANTARA KAUM BUKAN SEPERTI PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT...!!!

No comments: