Sunday, July 5, 2009

KONSERT HIBURAN ALTERNATIF PAS DI MANIK URAI: PAS MEMBAWA WADAH BARU DALAM ISLAM

TINGGI SUNGGUH KEDUDUKAN SAMI BUDDHA YANG DUDUK SEDANGKAN NIK AZIZ BERDIRI SEMASA BERSALAM DENGAN TOK SAMI INI - TAK APA JANJI TOK SAMI BAGI UNDI KEPADA PAS


ARTIS KINI SEBAHAGIAN ALAT KEMPEN PAS - KALA DULU ARTIS DAN HIBURAN HARAM ATAS ALASAN BERCAMPUR GAUL WANITA DAN LELAKI TAPI SEKARANG WADAH BARU ISLAM PAS MEMBENARKANNYA KENAPA??? ASALKAN DAPAT UNDI SEMUANYA HALAL

1. ADAKAH AGAMA SUCI ISLAM MENGAJAR KITA MENGANJURKAN KONSERT UNTUK MENDAPAT UNDI GOLONGAN MUDA DAN ADAKAH ISLAM MEMBENARKAN MAJLIS YANG MELALAI DAN BERCAMPUR ANTARA WANITA DAN LELAKI KE???

BUKANKAH MAJLIS SEPERTI INI ADALAH SEPERTI MASJID BAGI GOLONGAN SYAITAN DI MANA TEMPAT BERTEMU LELAKI DAN WANITA DENGAN BEBAS WALAU ATAS NAMA APA SEKALIPUN IANYA TETAP HARAM... TAPI PAS HARI INI MENGHALALKANNYA DEMI UNTUK MENDAPAT UNDI!!!

2. MAKAN LAMA MAKIN TERUK ISLAM DIGOMOL OLEH PEMIMPIN PAS DEK KERANA MAHUKAN SATU UNDI DARI PENGUNDI.

3. PENGERUSI JAWATANKUASA PENERANGAN, PEMBANGUNAN MAKLUMAT, SAINS DAN TEKNOLOGI, DR MOHAMED FADZLI HASAN BERKATA ISLAM MEMBENARKAN HIBURAN TETAPI MESTI DALAM BATAS-BATAS TERTENTU. BELIAU BERKATA:

..."Konsert malam tadi berlangsung dengan baik dan kita ingin menunjukkan kepada orang ramai bahawa ini adalah hiburan alternatif yang dibenarkan dalam Islam...”

.."Percampuran di antara lelaki dan wanita pada konsert malam tadi memang tidak dapat dielakkan kerana kebanyakan yang datang bersama keluarga, suami isteri dan adik dengan kakak atau abang. ..”

"Kalau di tepi-tepi jalan dan tempat yang sunyi dan agak jauh dari sini adalah di luar daripada kawalan kita, tetapi sepanjang konsert ini berlangsung kita selang-seli dengan nasihat dan unsur-unsur dakwah..."

RUJUK DAN KLIK DI SINI:
Pas anjur konsert tarik pengundi muda

4. MUDAHNYA PEMIMPIN ISLAM PAS MEMBERI ALASAN UNTUK MENGHALALKAN SESUATU TINDAKAN MEREKA. BAGI MEREKA YANG MEMAHAMI ISLAM SECARA YANG DIAJAR OLEH RASULLULLAH... JIKALAU SUDAH MENGETAHUI MAJLIS ITU AKAN DIAMBIL KESEMPATAN OLEH PIHAK TERTENTU UNTUK MEMBUAT MAKSIAT MAKA JANGANLAH DIANJURKANNYA...

5. JANGANLAH BERKATA ..."Kalau di tepi-tepi jalan dan tempat yang sunyi dan agak jauh dari sini adalah di luar daripada kawalan kita..”

6. BUKANKAH MAJLIS ITU KAMU YANG ANJUR DAN SEKARANG KAMU TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB JENIS MANUSIA DAN ISLAM APA KAMU NI???

7. ALLAH MAHA MENGETAHUI NIAT HAMBANYA...

8. BIARLAH ALLAH YANG MEMBALAS SETIAP PENIPUAN PEMIMPIN PAS...

9. BAGI SAYA TINDAKAN PAS ITU ADALAH SALAH KALAU MAHU BERBINCANG DARI ASPEK ISLAM... INI KERANA SEBELUM INI PEMIMPIN PAS YANG SELALU MENCEMUH UMNO MENGALAKKAN MAKSIAT DENGAN MENGANJURKAN MAJLIS YANG BERCAMPUR JANTINA TAPI KINI PAS BUAT TAK APA PULAK DAN KALAU BOLEH DIA ORANG NAK CARI HADITH ATAU AYAT SUCI BAGI MENYIAKAN TINDAKAN MEREKA INI...

10. TERLUNGKUPLAH ISLAM DI BAWAH PEMERINTAHAN PAS SEKARANG...

6 comments:

Anonymous said...

tggak..ape mcm plak konsert jom heboh??lu xnk komen ke???lu tau mau hentam pembangkang je..lu munafik beb..munafik gile..same cm mufti perak laa..jap kate haram jom heboh..tp kuase nye psal trus hll...tu lg laa best jemput artis xckup kain punye..masyukk BN ni..time mgundi kt bkt gntang pon ..mnteri sndri bwk penari xckup kain tongek dpn die..power kn beend

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

terang2 PAS menghina konsep Islam.masih ade lagi ramai bangang2 dok sokong sahabat ayah pin tu.bahlul bebeno golongan PAS.

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Pas sebenarnya adalah perosak agama.

Tungaklangit said...

salam bro RAM

bagi mereka yang terbuka hati da mendapat hidayat dari Allah maka akan nampaklah kemungkaran da penipuan yang cuba dibawa oleh PAS..

saya besetuju dengan saudara

bagi anon

janganlah marah dalam soal penganjuran jomheboh atau apa SEBAB BN TAK PERNAH MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIKNYA... BILA BN ANJURKAN SESUATU PERKARA SENANG AJE SIAPA YANG NAK PERGI PRGILAH DAN SIAPA YANG TIDAK MAHU PERGI JANGAN PERGI...

lain dengan PAS, dulu cakap lain sekarang cakap lain...

nampak sangat guna agama untuk kepentingan sesuap nasi di dunia ni...

walaupun UMNO tak menyebut Islam secara terang2 speperti PAS tetapi harus dingati segala betuk sstem pelajaran, keselamatan, kemuaan asas dan agama disediakan dari pemikiran UMNO bukannya PAS yang haya pandai mengutuk dan berceramah saja...

kalau saudara anon nak sokong juga PAS sokongla tak ada sapa nak marah...

salam

Anonymous said...

Hamba pun pening dgn tok guru nik aziz dan kepimpinan diorg tu..cakap je la terus terang, x payah nak buat perumpamaan..bkn semua org belajar ilmu tinggi mcm dia..nak kata x reti ckp melayu, bahasa inggeris pun demo tolak..woi org PAS sudah2 la..bagi aku pening kepala ja.

Tungaklangit said...

salam sdr anon
inilah yang dipuja oleh orang PAS ulama cakap berbelit...


salam bro