Saturday, July 4, 2009

ISU AMBIL ALIH TANAH KG. BUAH PALA: DAP MINTA BANTUAN BN

LIM GUAN ENG BERKATA:

"Kita boleh ambil alih tanah itu melalui Akta Pengambilan Tanah, kita harap kerajaan pusat boleh beri bantuan,"

KLIK SINI UNTUK BERITA PENUH:
Kpg Buah Pala: Guan Eng minta bantuan Najib

1. MENGAPA DAP MAHU MEMBABITKAN KELEMAHAN MEREKA MENTADBIR KERAJAAN NEGERI P PINANG DAN KEGAGALAN MEREKA MENUNAIKAN JANJI PILIHAN RAYA PRU12 DENGAN MEMINTA BANTUAN DARI KERAJAAN PERSEKUTUAN PIMPINAN BN???

2. ADAKAH MEREKA INI MAHU MENGALIHKAN MASALAH YANG MEREKA CIPTA SENDIRI DENGAN MEMBABITKAN BN. MAKSUD KENYATAAN LIM GUAN ENG IAITU KITA (DAP) BOLEH AMBIL ALIH TANAH ITU MELALUI AKTA PENGAMBILAN TANAH, KITA HARAP KERAJAAN PUSAT BOLEH BERI BANTUAN???

3. BILA DAH TERSEPIT BEGINI KENAPA NAK SURUH BN BAYAR KE??? TIDAKKAHP PINANG MEMPUNYAI HASIL PENDAPATAN YANG TINGGI... MENGAPA PERMINTAAN PENYOKONG MEREKA YANG MISKIN INI TIDAK DAPAT DITUNAIKAN...???

4. APA PUNYA BODOH KEPIMPINAN DAP NI... KUASA NAK TAPI TANGGUNGJAWAB KEPADA RAKYAT DITOLAK KEPADA ORANG LAIN...

5. ADAKAH PERNAH BN MEMINTA BANTUAN PEMBANGKANG DALAM MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB MEREKA TERHADAP RAKYAT??? TIDAK .. MALAHAN BN AKAN MELAKUKANNYA TANPA SEBARANG ALASAN SEPERTI PAKATAN RAKYAT.

6. BERHATI-HATILAH WAHAI PEMIMPIN BN/UMNO, DAP AKAN MENGGUNAKAN ISU INI UNTUK MEMBUAT RAKYAT MENYALAHI BN/UMNO KERANA TIDAK MAHU BANTU MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT DI KAMPUNG BUAH PALA.

7. PEMIMPIN BN/UMNO MESTI MENJELASKAN ISU INI KEPADA RAKYAT BAHAWA ISU ITU ADALAH ISU KERAJAAN NEGERI DAN KERAJAAN PUSAT TIDAK MAHU CAMPURTANGAN KERANA MEREKA MEMPUNYAI AGENDA YANG TERTENTU DALAM MEMINTA BANTUAN BN/UMNO.

8. LAIN KALI KALAU NAK PANGKAH SEMASA MENGUNDI JANGANLAH PANGKAH PARTI YANG TIDAK BOLEH MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT... PANGKAHLAH PARTI BN YANG TERBUKTI MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN TANPA MENYALAHI PIHAK LAIN...

9. RASANYA EOLOK JUGA 23 KELUARGA INDIA INI MENERIMA PENANGAN DAP SETELAH BERSUNGGUH MENOLAK BN SEMASA PRU 12. INI YANG DIKATAKAN DENGAR GURUH DILANGIT, AIR DITEMPAYANG TERUS DICURAHKAN AKHIRNYA HUJAN TAK KESAMPAIAN MAKA MERANALAH KAMU SEKALIAN...

10. MASA BN MEMERINTAH KEDUDUKAN KAMU TIDAK TERGUGAT MALAHAN KAMU BEBAS TINGGAL DI SANA... DENGAN DAP MENJADI KERAJAAN NEGERI 1 TAHUN LEBIH SAHAJA KAMU TELAH DIPERSILAKAN KELUAR ATAS ALASAN KERAJAAN NEGERI TIDAK MEMPUNYAI KEWANGAN YANG MENCUKUPI UNTUK MEMBELA PENDUDUK TERBABIT.

11. MANA PERGINYA DUIT KERAJAAN NEGERI DAN KEKAYAAN YANG DIPEROLEHI... ADAKAH IANYA DIGUNAKAN UNTUK KEPENTINGAN PARTI ATAU PERIBADI... KESIAN PENDUDUK KAMPUNG BUAH PALA... KAMU TELAH TERTIPU... TIPAH TIDAK RELA DITIPU BEGINI...

No comments: