Sunday, July 12, 2009

KES DUA BERADIK MENGIDAP AIDS: KERAJAAN PAS KELANTAN TIDAK MENGAMBIL TAHU PENDERITAAN RAKYAT

PENDERITAAN DUA BERADIK YANG TIDAK DIBELA OLEH PEMIMPIN YANG MGAKU ULAMA ISLAM DI KELANTAN

NANA MENERIMA SUMBANGAN DARI BADAN NGO DI KELANTAN

Klik sini: Dituduh anak iblis


1. DALAM ONLINE myMetro MELAPORKAN KISAH PENDERITAAN DUA ADIK BERADIK PEREMPUAN DI KELANTAN YANG MENGIDAP PENYAKIT AIDS AKIBAT JANGKITAN DARI IBUBAPA MEREKA YANG MENJADI PENAGIH DADAH DAN TELAH MENINGGAL DUNIA.

2. PENDUDUK KAMPUNG TEMPAT TINGGAL DUA BERADIK PULA MENAMBAHKAN BEBANAN HIDUP DENGAN MEMANGGIL KEDUANYA DENGAN GELARAN “ANAK IBLIS DAN SYAITAN” SINGKATAN AIDS TANPA MEMBERI BANTUAN DAN SOKONGAN KEPADA ANAK YATIM PIATU INI.

3. TIADA SUMBANGAN ATAU BANTUAN KEWANGAN ATAU BAHAN MAKANAN YANG DIBERIKAN OLEH PENDUDUK KAMPUNG SEHINGGAKAN DUA BERADIK INI MAKAN LEBIHAN SISA MAKANAN ORANG LAIN.

4. SUMBANGAN DARI TABUNG ZAKAT KERAJAAN NEGERI KELANTAN ATAU SUMBANGAN PERIBADI PEMIMPIN DAN ULAMA BESAR PAS TERHADAP KEDUA BERADIK INI TIDAK PERNAH KUNJUNG TIBA...

5. KEMANAKAH PERGINYA SIKAP PENYAYANG PEMIMPIN ISLAM PAS YANG MENGAGUNGKAN KEDAULATAN RAKYAT SEBELUM INI SEDANG RAKYAT DALAM NEGERI KELANTAN MENDERITA TIDAK DIPEDULIKAN MALAHAN DICACI SEBEGITU RUPA...???

6. DIMANAKAH PERGINYA ULAMA BESAR DALAM PAS SEPERTI NIK AZIZ DAN USAHAWAN BERJAYA HUSAM MUSA DALAM MENANGANI MASALAH KEMISKINAN RAKYAT KELANTAN INI???

7. ADAKAH MASIH MAHU MENYALAHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN PIMPINAN BN/UMNO DALAM SOAL INI???

8. JANGALAH DIBERI ALASAN BAHAWA SIBUK MENTADBIR KERAJAAN NEGERI DAN MENINGGALKAN KEWAJIPAN TERHADAP RAKYAT YANG BERGELAR YATIM PIATU INI..???

9. PELBAGAI JANJI DAN WANG RINGGIT DITABURKAN OLEH PEMIMPIN PAS DI MANEK URAI TETAPI MENGAPAKAH PENDERITAAN DUA ANAK YATIM PIATU AIDS INI TIDAK DIBELA DENGAN SEWAJARNYA... ADAKAH KERANA MEREKA TIDAK MEMBERI UNDI KEPADA PAS???

10. PAS INDAH KHABAR DARI RUPA...

2 comments:

YANG GAMBI said...

Itulah sebenaranya cara komunis memimpin, iblis yang menyamar ulama.....

Tungaklangit said...

SALAM BRO YANG GAMBI

MEREKA NILAH YANG MEMUSNAHKAN AGAMA BANGSA DAN NEGARA DEMI KEPENTINGAN PERIBADI DAN MENGGUNAKAN AGAMA SEBAGAI MODAL PERNIAGAAN DI DUNIA INI...

WAHAI MEREKA YANG MENYOKONG PAS...

BUKALAH MATA HATI KAMU...

PAS BUKAN PARTI ISLAM ... PAS SEBUAH PARTI POLITIK

SAMA SAJA DENGAN MIC DAN DAP CUMA MATLAMAT PERJUANGAN YANG BERBEZA...

SALAM