Monday, June 8, 2009

ISU KERAJAAN PERPADUAN: SIAPA BERBOHONG PAS?, PKR? ATAU DAP?

MalaysiaKini: Pakatan hadapi 'krisis keyakinan'

SIAPAKAH KAKI KELENTONG??? ATAU SEMUANYA KAKI BELIT???


“..Sejak dibentuk Mac tahun lalu, Pakatan Rakyat kini menghadapi "krisis keyakinan" susulan tindakan PAS menggerakkan kerajaan perpaduan dan menggesa sebuah NGO wanita diharamkan... Tokoh utama DAP Lim Kit Siang berkata, walaupun tema muktamar PAS hujung minggu lalu boleh membawa maksud mengukuhkannya sebagai parti nasional yang mewakili kepentingan dan hak semua warga, tetapi kerajaan perpaduan dan gesaan menyiasat Sisters in Islam (SIS) membawa "kesan sebaliknya"... DAP dan PKR menafikan dakwaan Presiden PAS datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa Pakatan Rakyat pernah membincangkan dan bersetuju dengan saranan berunding untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan BN...”

1. DALAM KEMELUT IDEA PEMBENTUKAN KERAJAAN PERPADUAN YANG DIUTARAKAN OLEH PRESIDEN PAS, TERDAPAT PERCANGAHAN PENDAPAT DI ANTARA PEMIMPIN UTAMA DALAM PARTI PAKATAN RAKYAT MENGENAI ISU PENERANGAN KERAJAAN PERPADUAN.

2. DAP DAN PKR MENAFIKAN DAKWAAN HAJI HADI BAHAWA PAS PERNAH PEMIMPIN PR PERNAH BERBINCANG DAN BERSETUJU DENGAN IDEA PRESIDEN PAS INI.

3. PERSOALAN SEKARANG SIAPAKAH YANG MENIPU???

4. ADAKAH PEMIMPIN ISLAM PAS MENIPU DENGAN MENGATAKAN PAS TELAH BERBINCANG DAN PEMIMPIN PR BERSETUJU DENGAN IDEANYA

ATAU...

5. PEMIMPIN PKR ANWAR IBRAHIM DAN DAP LIM KIT SIANG YANG MENIPU RAKYAT???

6. KALAU DIIKUT DARI SEGI KEALIMAN SESEORANG MAKA HAJI HADI MUNGKIN LEBIH BOLEH DIPERCAYAI BERBANDING NAWAR DAN LIM KIT SIANG. TETAPI APA YANG AKAN BERLAKU KALAU MEMANG HAJI HADI BERBOHONG DALAM ISU INI???

7. APAKAH YANG BERLAKU DALAM PAS SEKARANG???

8. ADAKAH PEMIMPIN PAS MEMANG SUKA MENIPU, BERBOHONG ATAU KELENTONG RAKYAT???

9. ADAKAH SELEPAS INI AKAN KELUAR KENYATAAN DARI MANA-MANA PEMIMPIN ULAMA PAS YANG AKAN MENGELUARKAN FATWA BAHAWA ALLAH PUN MENIPU??? SEPERI MANA DAHULUNYA PEMIMPIN PAS MENGATAKAN ALLAH JUGA MENCARUT DALAM AL QURAAN???

10. ADAKAH INI BALA YANG ALLAH TIMPAKAN KEPADA PAS ATAS KEMUNGKARAN DAN KESALAHAN SERTA KEBONGKAKANNYA SETELAH ALLAH MEMBERI SEDIKIT KEMENANGAN DALAM POLITIK???

11. SAMA-SAMALAH KITA FIKIRKAN

2 comments:

zedmagel said...

Salam Bro Tunggak Langit,

Mereka saling memperkudakan antara satu sama lain. Masing-masing inginkan kepentingan sendiri sebenarnya bukan bersatu.Amalan tamak dan temeaa diantara mereka masih rakus dan terus menggila.

Tungaklangit said...

salam bro zed

kalau dah niat tu tak betul dari awal alamatnya tunggulah mala pertakan dari Allah yang akan menimpa...

elok macam UMNO yang memang tidak mempermainkan Islam tapi dalam masa yang sama kita perjuangkan Islam mengikut keupayaan kita...

salam