Saturday, June 27, 2009

PRK DUN MANEK URAI: KENAPA PAS TAKUT PADA BAYANG SENDIRI???

1. PELBAGAI TOHMAHAN DAN FITNAH YANG DITABUR OLEH PENCERAMAH DAN PEMIMPIN PAS SEPANJANG BERKEMPEN DALAM DUNM MANEK URAI DENGN TUJUAN UNTK MENDAPAT UNDI BAGI MENGEKALKAN KERUSI DAN KUASA DAN EGO POLITIK PAS DI KELANTAN.

2. SEBELUM HARI MEMBUANG UNDI PAS TELAH MENUDUH PELBAGAI HELAH POLITIK YANG BAKAL DILAKUKAN OLEH UMNO BAGI MERAMPAS KERUSI MANEK URAI DARI PAS.

3. YANG MENGHAIRANKAN BUKANKAH KAWASAN MANEK URAI ADALAH KAWASAN KUBU PAS. MENGAPAKAH PERLU TAKUT KALAU YAKIN DENGAN SOKONGAN PENGUNDI DAN TIDAK PERLU MEMBUAT DOSA MENGFITNAH SESAMA ISLAM.???

4. BUKAKAH PEMIMPIN PAS ADALAH ISLAM DAN TERTAKLUK DIBAWAH HUKUM ALLAH??? HUKUM MENGUMPAT, MENGFITNAH, MENGELAR SEORANG ISLAM DENGAN PANGILAN BURUK DAN MENIPU RAKYAT...

5. NIK AZIZ MEMPERTAHANKAN TUDUHANNYA MENYAMAKAN UMNO DENGAN KOMUNIS KERANA UMNO MENOLAK ISLAM... KATA NIK AZIZ: “Tidakkah komunis juga tidak percaya kepada agama. Begitu juga dengan Umno yang menolak agama. Tidakkah perumpamaan itu hampir serupa. Serupa satu pun sudah cukup," kata Tuan Guru Dato'Nik Abdul Aziz Nik Mat.” (KLIK SINI : Komunis tolak agama, Umno asingkan agama - Nik Aziz)

6. CALON PAS MENGAMALKAN RASUAH POLITIK DENGAN MEMBERIKAN WANG SUMBANGAN KEPADA PELAJAR YANG BERJAYA MEMASUKI UNIVERSITI. CALON PAS BERKATA : “ Majlis penyampaian sumbangan seperti ini merupakan program biasa yang diadakan setiap tahun bagi meraikan pelajar-pelajar cemerlang yang berjaya ke universiti," ujar beliau...Sementara itu seorang pelajar, Nur Atikah Che Razali, 20 yang berjaya melanjutkan pengajian ke Universiti Darul Iman melahirkan rasa bangga kerana menjadi anak Dun Manek Urai yang pertama menerima sumbangan disampaikan Calon PAS.“ (klik sini : Abe Uji turun padang temui pelajar ke IPT)

7. MENUDUH UMNO MEMBERI WANG SEBANYAK RM300 KEPADA PENGUNDI MANEK URAI YANG BERKERJA DI LUAR SUPAYA TIDAK BALIK MENGUNDI, MENCADANGKAN SUPAYA UMNO TIDAK MELETAKKAN CALON SEKIRANYA INGINKAN PERBINCANGAN KERAJAAN PERPADUAN DITERUSKAN, (kilik sini: Umno pengaruhi pengundi luar usah pulang mengundi).

8. PERKEMBANGAN YANG MENARIK IALAH BAPAK PERKAUMAN YANG SUATU DAHULU DIBENCI OLEH MELAYU KELANTAN LIM KIT SIANG DITERIMA DENGAN MESRA OLEH PENDUDUK MANEK URAI KERANA KEPIMPINAN PAS JUGA MESRA DENGAN BAPAK KLON KHALIFAH UMAR AL AZIZI INI.

9. KALAULAH PEMIMPIN PAS YAKIN DENGAN KEKUATAN MEREKA MENGAPA PERLU TAKUTKAN DENGAN UMNO YANG TELAH HILANG TARING SEPERTI MANA DIKATAKAN OLEH PAS SEBELUM INI.

10. UBAH2LAH SIKAP DAN PERANGAI... KAMU SEMUA DAH PERINTAH KELANTAN DAN KEDAH. BUATLAH CARA PEMIMPIN YANG BERKELIBER BUKANNYA BERSIKAP SEPERTI PEMBANGKANG KEDAI KOPI MENIPU RAKYAT MENTAH-MENTAH DENGAN CERITA-CERITA YANG DIREKA UNTUK HALWA TELINGA.

11. KALAU NIK AZIZI MENGATAKAN KALAU DAH ADA SATU YANG MENYAMAI KOMUNIS MAKA UMNO ADALAH SAMA DENGAN KOMUNIS MAKA KALAU PAS MENYAMAI SIKAP MUNAFIK DAN KUFUR DI SISI ALLAH SEPERTI FITNAH, KAFIR ORANG ISLAM, MENIPU RAKYAT DAN MEMPERMAINKAN AYAT AK QURAAN DAN SURUHAN ALLAH... MAKA APAKAH GELARAN YANG HAMPIR TEPAT UNTUK MEREKA???

12. MENGIKUT AKAL YANG PENDEK DAN ILMU YANG ASAS... TAK LAIN TAK BUKAN JAWAPANNYA IALAH PEMIMPIN MUNAFIK DAN KUFUR DENGAN HUKUM ALLAH. MASYALLAH..

2 comments:

Anonymous said...

Salam ziarah. Blog yang menarik.

View Profile: Rantong™

Tungaklangit said...

sdr rantong

insyallah saa akan melawati blog saudara

salam persahabatan