Saturday, June 20, 2009

NIK AZIZ TETAP TOLAK PERPADUAN MELAYU ISLAM

NIK AZIZ MENOLAK PERPADUAN UMMAH KERANA KEPENTINGAN POLITIK DAN SIFAT RIAK DAN DENDAM DALAM JIWANYA

1. ATAS ALASAN TELAH KENAL UMNO MAKA NIK AZIZ DENGAN BANGGANYA MENOLAK PERBINCANGAN PERPADUAN DALAM MASYARAKAT MELAYU ISLAM DENGAN KEPIMPINAN MELAYU ISLAM UMNO.

UtusanOnline: Nik Aziz enggan ubah pendirian (klik)

ALOR SETAR 20 Jun – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tetap berkeras dengan pendiriannya menentang cadangan kerajaan perpaduan meskipun banyak pihak berharap beliau mengubah pendiriannya itu demi kepentingan umat Islam dan keharmonian negara... “Ya, tetap menentang cadangan kerajaan perpaduan. Kami dah kenal UMNO”.

2. NIK AZIZ MASIH TIDAK DAPAT MEMAAFKAN DAN MASIH MENYIMPAN PERASAAN DENDAM ATAS DAKWAAN BELIAU BAHAWA PAS PERNAH DIBUANG DARI PAKATAN DENGAN UMNO MASA DAHULU.

3. TETAPI PAS TIDAK PULA MENERANGKAN KEPADA RAKYAT PERKARA SEBENAR MENGAPA MEREKA DINASIHATKAN SUPAYA KELUAR DARI PAKATAN TERSEBUT??? PEMIMPIN PAS MELANGGAR SYARAT PERJANJIAN PAKATAN BERSAMA YANG DIPERSETUJUI SEBELUM UMNO-PAS BERSAMA DALAM PAKATAN SEMASA ITU!

4. INILAH SIKAP PEMIMPIN YANG MENGAKU ULAMA DAN BERSIH DARI SEGALA KESILAPAN. SEHINGGAKAN TERDAPAT DI KALANGAN PENGIKUTNYA BERKATA DENGN MEMANDANG WAJAH NIK AZIZ PUN BOLEH MENDAPAT PAHALA???

Harakahdaily.net:
Poster Nik Aziz punya nilai komersil yang tinggi kata (klik)

KUALA LUMPUR, 20 Jun (Hrkh) - Penasihat Jentera Operasi Pilihan Raya Dun Manek Urai, Dato' Wan Rahim Wan Abdullah menegaskan poster Menteri Besar Kelantan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat mempunyai nilai komersil yang tinggi bagi menarik pengundi......” Wan Rahim terkejut apabila ada seorang imam di masjid Mukim Manek Urai menganggap seolah-olah mendapat pahala apabila memandang poster Tuan Guru Nik Aziz...“ "Inilah bukti gambar Tok Guru mempunyai nilai yang tinggi di kalangan rakyat beliau".

5. NIK AZIZ JUGA TAKUTKAN KEHILANGAN UNDI DARI BUKAN MELAYU YANG MENJADI AHLI KELAB PENYOKONG PAS YANG MEMBERI AMARAN AKAN MEMULAUKAN PAS SEKIRANYA PERPADUAN MELAYU ISLAM DIWUJUDKAN DENGAN UMNO. BEGITU JUGA ARAHAN PEMIMPIN DAP DAN PKR DALAM PAKATAN RAKYAT!

UtusanOnline:
Nik Aziz enggan ubah pendirian (klik)

Pengerusi Kebangsaan Kelab Penyokong Pas, Hu Pang Chaw berkata, “..ahli kelab tidak menerima cadangan kerajaan perpaduan dan tetap dengan pendirian untuk bersama serta menyokong pakatan pembangkang...“Kita sokong pendirian Nik Aziz yang mahu Pas terus beri komitmen kepada pakatan pembangkang”.

6. PEMIMPIN MUDA PAS JUGA MEMPUNYAI NADA YANG SAMA DENGAN NIK AZIZ DENGAN MENGATAKAN UMNO ADALAH SUMBER KEPADA SEMUA ISU YANG BERLAKU DI NEGARA INI, OLEH ITU SUKAR UNTUK PAS MENERIMA PERPADUAN SEPERTI YANG DICADANGKAN OLEH HAJI HADI.

Harakahdaily.net: PAS tidak lupa sengketa lama - Nasruddin Tantawi

KUALA LUMPUR, 20 Jun (Hrkh) – Ketua Pemuda PAS Nasruddin Hasan berkata ..."Bagaimana Muhiyidin boleh membangkitkan isu 'lupakan sengketa lama' sedangkan usaha untuk usaha-usaha yang Umno-BN lakukan selama ini langsung tidak menunjukkan ke arah untuk menamatkan sengketa itu, tindakan mereka ini tidak ubah seperti 'ajak-ajak ayam"... “isu yang berlaku sekarang ini bukanlah sengketa lama tetapi Umno hendaklah menghapuskan punca sengketa tersebut..."Kerana Pemuda PAS Pusat melihat punca itu ada pada Umno dan ianya bermula dengan BN, ianya masih kekal bersama BN".


7. MAKA DI SINI JELASLAH BAHAWA PEMIMPIN PAS SEPERTI NIK AZIZ DAN KUMPULANNYA MERASAKAN MEREKA KINI SUDAH DALAM KEADAAN YANG KUKUH DAN MENDAPAT SOKONGAN BUKAN ISLAM MENYEBABKAN MEREKA MERASA BESAR DIRI DAN LUPA BAHAWA SEMUA INI ADALAH DUGAAN ALLAH SEMATA-MATA.

8. KALAU DAHULU UMNO DIKAFIRKAN OLEH PEMIMPIN PAS KERANA BERKERJASAMA DENGAN MIC DAN MCA KINI MEREKA MELAKUKAN PERKARA YANG SAMA DAN LUPA AMANAT YANG TUDUHAN YANG PERNAH DILONTARKAN OLEH MEREKA KEPADA UMNO DAHULU. PAS BUAT TAK APA SEBAB MEREKA ALIM DALAM BIDANG AGAMA!

9. PEMIMPIN PAS YANG BERJIWA MUNAFIK DAN MENOLAK SURUHAN ALLAH INI TIDAK SEDAR BAHAWA MEREKA DIPERMAINKAN OLEH KAUM KAFIR YANG CUBA MEMERINTAH NEGARA INI DAN MEMUSNAHKAN KESUCIAN ISLAM DI NEGARA INI UNTUK SELAMANYA.

10. ATAU MUNGKIN MEREKA MERUPAKAN AGEN KEPADA YAHUDI DAN DAJAL YANG BERCITA-CITA MENGUASAI NEGARA ISLAM MALAYSIA???

11. MANA ADA ORANG KAFIR DAN MUNAFIK DI MALAYSIA YANG BERCITA-CITA MEMBANTU PAS MENEGAKKAN HUKUM ISLAM SEDANGKAN PEMIMPIN SENDIRI TIDAK BERSUNGGUH UNTUK MELAKUKANNYA.

12. ADAKAH PEMIMPIN DAP LEE GUAN ENG DAN USTAZ NGA AKAN MEMELUK ISLAM DAN MEMBANTU NIK AZIZ BERDAKWAH DALAM PEMBENTUKAN ISLAM DI MALAYSIA???

13. SUDAHLAH WAHAI PEMIMPIN PAS, KAMU TELAH MEMECAHBELAHKAN PERPADUAN ISLAM DAN KAMU JUGA AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA ISLAM TERKUBUR DI MALAYSIA INI...

2 comments:

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

BUKANKAH SUARA TAKUT PADA UNDI CINA DAN INDIA SUDAH DIUARAKAN OLEH MB AZIZAN RAZAK SEAWAL 100 HARI PAS PERINTAH KEDAH,BILA PENYOKONG MENDESAK UNTUK HARAMKAN JUDI?

TIDAK MASAKAN MEREKA SANGGUP MENUBUH KELAB PENYOKONG PAS.MEREKA LEBIH TAKUT PADA UNDI CINA DAN INDIA DARI TAKUT PADA YANG SEPATUTNYA.

PADA MEREKA UNDI TERSEBUTLAH YANG AKAN MENENTU KEMENANGAN PAS.

UNTUK APA KELAB PENYOKONG PAS? MENGAPA TIDAK MENUBUH KELAB PENYOKONG PAKATAN? YANG LEBIH MENAMPAKKAN KETELUSAN PAS DENGAN SEKUTUNYA.

TAPI SIKAP KETAMAKKAN KUASA JELAS TERPANCAR PADA PAS.BILA MEREKA MENUBUH KELAB PAS!

APAKAH MEREKA RASA CINA DAN INDIA TERUS BERADA DALAM SELIMUT KEJUMUTAN MEREKA SELAMA2NYA? MEREKA LEBIH BERAKAL DARI PEMIMPIN PAS...PADA MEREKA KELAB PENYOKONG PAS TIDAK LEBIH DARI PERANGKAP UNTUK CINA DAN INDIA.

CUMA DALAM JANGKAMASA YANG SINGKAT MEREKA PERLU BERMUKA-MUKA DENGAN KELAP CIPTAAN PAS.TUNGGU PRU13?

Tungaklangit said...

salam sdr APS

kalaulah pemimpin PAS sedar akan mainan politik kaum kafir ini maka sudah tentulah mereka akan lebih berhati2 dalam mengadakan kerjasama dengan DAP, PKR dan Kelab Penyokong PAS...

dengan adanya kelab ini maka maruah pas sudah tiada lagi dan mereka akan menjaga hati pengundi Cina dan India melebihi melaksanakan hukum Allah...

satu hari nanti nik aziz akan memaki dirinya sendiri atau ketika itu nik aziz akan mendiamkan diri nya dan keluar dari politik setelah kehancuran kekuasaan umat islam di malaysia

maka ketika itulah baru orang pas tahu tinggi rendahnya bermain dengan kaum kafir yang sukar untuk dikawal...

kalau UMNO mengadakan kerjasama dengan kaum lain... wujud batas dan sempadan yang mesti dihormati oleh kaum lain terhadap hak Melayu dan Islam...

tapi dalam PR, DAP teang2 menolak Islam dan begitu juga pemimpin bukan Islam PKR menolak Islam...

tapi kenapa pemimpin PAS masih bodoh menagih bantuan dari mereka???

atau jiwa mereka ini tergolong dalam golongan orang munafik???

salam