Tuesday, June 23, 2009

PAS ANCAMAN KEPADA MELAYU/BUMIPUTRA MALAYSIA

DAP DAN PAS SATU HATI MENOLAK HAK ISTIMEWA MELAYU

1. SEMUA PEMBACA TENTU MASIH LAGI DI MANA PADA 25 NOVEMBER 1999, NIK AZIZ PERNAH BERKATA BAHAWA TIADA MANA – MANA BANGSA PUN DI NEGARA INI, TERMASUK ORANG MELAYU YANG LAYAK UNTUK DIBERI HAK – HAK KEISTIMEWAAN WALAUPUN PERKARA INI TELAH TERMAKTUD DI BAWAH PELEMBAGAAN.

2. NIK AZIZ BERKATA BAHAWA KERANA ISLAM SENDIRI TIDAK MENETAPKAN KEISTIMEWAAN KEPADA BANGSA – BANGSA TERTENTU TERMASUKLAH BANGSA ARAB DAN PENGGUNAAN ISTILAH HAK ISTIMEWA ITU ADALAH DI LUAR DARIPADA KONTEKS PENGAJIAN ISLAM.

3. NIK AZIZ BERKATA:

''Sesuatu bangsa itu tiada hak istimewa. Kalau ada bangsa Arab boleh diberi hak tetapi Islam tidak memberikan kepada mana-mana bangsa. Saya sebenarnya tak setuju dengan istilah (hak istimewa) itu,'' katanya... Beliau menuduh UMNO menggunakan istilah hak istimewa orang Melayu kerana parti itu tidak tahu Islam.

4. KENYATAAN NIK AZIZ INI SEALIRAN DAN SEIRAMA DENGAN KENYATAAN LIM GUAN ENG YANG DIBUAT DI PETALING JAYA PADA 24 NOVEMBER 1999:

“ ''Kami masih berpegang dengan pendirian, menolak kerajaan Islam kerana gagasan Malaysian Malaysia tidak akan memberi sebarang keistimewaan kepada mana-mana kaum, sebaliknya, semua pihak akan mendapat taraf sama rata yang lebih adil''.... DAP juga turut menegaskan akan menolak sama sekali penubuhan negara Islam “.

5. MENGAPAKAH NIK AZIZ SANGGUP MENGADAIKAN MASA DEPAN ANAK MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM DAN ANAK BUMIPUTRA YANG MASIH KETINGGALAN DARI BANGSA YANG DISAYANGI OLEH NIK AZIZ NI???

6. ISLAMKAH NIK AZIZ DENGAN MEMILIH JALAN INI ATAK KITA TIDAK SAMPAI DI TAHAP BELIAU YANG BOLEH MEMUTAR BELITKAN HUKUM ALLAH???

7. DI MANAKAH PERGI LAUNGAN PAS YANG INGIN MENUBUHKAN NEGARA ISLAM SEDANGKAN SAHABAT AKRABNYA DAP TERANG-TERANG MENOLAK ISLAM???

8. BAGAIMANAKAH PAS BOLEH MENUDUH UMNO MENOLAK ISLAM SEDANGKAN PAS SENDIRI BERPERI LAKU MENOLAK ISLAM DENGAN MENGABAIKAN KEBAJIKAN RAKYAT BERAGAMA ISLAM DAN BERSENGKOKOL DENGAN DAP YANG MEMANG BENCIKAN ISLAM???

9. PADA KEMPEN PILIHANRAYA TAHUN 1999, NIK AZIZ PERNAH BERKATA BAHAWA BELIAU TIDAK MEMBANTAH SEKIRANYA PAKATAN PEMBANGKANG MENANG MAKA LIM KIT SIANG DILANTIK MENJADI PERDANA MENTERI... MASYALLAH.. RUPANYA NIK AZIZ MEMANG DARI DULU BERSIKAP LUPAKAN KEBNAJIKAN ISLAM...

10. LIHAT SAHAJA KENYATAANNYA SEPERTI DI BAWAH BERKAITAN ORANG CINA KERANA INGINKAN CINA MEMANGKAH CALON PAS:

''Kenapa Cina juga tidak diberi hak istimewa. Dia (Cina) kata aku juga rakyat, kenapa dibuat aku bangsa kelas dua ” – Utusan Malaysia 24, November 1999.

11. SEKARANG JELASLAH BAHAWA NIK AZIZ SEBENARNYA BUKAN MAHU MENEGAKKAN ISLAM TETAPI MAHU MENEGAKKAN KERUSI PEMERINTAHAN SEPERTI FIRAUN YANG SAYANGKAN KEKUASAAN HINGGA SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA BAGI MENCAPAI HASRAT DI HATI.

12. INILAH PEMIMPIN ATAU ULAMA AKHIR ZAMAN YANG SELALU DIPERKATAKAN OLEH ULAMA TERDAHULU. MEMENTINGKAN DUNIA DARI KEREDHAAN ALLAH.

3 comments:

Pewaris Melayu said...

f*ck nik aziz

Anonymous said...

Lebih 18 tahun PAS perentah
Kelantan...........
Mana KERAJAAN ISLAM NYE
- maksiat berluasa
- Pelacuran kat Jalan Hamzah tu
masih ade
- kedai jual arak masih ada
- rakyat nya yg pegi skru kat
Golok berlambak
- cina yg dok sebelah masjid
muhammadi masih tak dapat
hidayah
- mat rempit makin berlaluasa
- HIV paling meningkat
- anak luar nikah berlambak
- budak sekolah beromen bertambah

APA TINDAKAN KERAJAAN ISLAM PAS
KELANTAN DAH BUAT

Inilah dia ..ashik ceramah..maki..
kutuk.. bla..bla..bla
SEBAB TU PAS senang di SONDOL oleh Anjing dan Babi (Dog And Pig@DAP) & PKR...

Tungaklangit said...

SAUDARA PEWARIS MEAYU DAN ANON

BANYAK LAGI KEBURUKAN PAS NI TETAPI MALANGNYA SEMUA AHLI PAS TELAH DIBUTA PINTU HATI MEREKA KERANA TERLALU TAKSUB DENGAN CERAMAH DAN PENAMPILAN ALA-ALA ULAR DALAM SEMAK PEMIMPIN MEREKA...

INI KERANA JIWA MEREKA YANG MENYOKONG ULAMA SEPERTI NI SAMA JUGA 2 X 5 DENGAN PEMIMPIN MEREKA...

SALAM