Saturday, June 20, 2009

TEGURAN TUN MAHATHIR HARUS DIHALUSI OLEH PEMIMPIN MELAYU MALAYSIA

UtusanOnline: Dr. M: Pemimpin Melayu pentingkan diri (klik)

IPOH 20 Jun - Tun Dr. Mahathir Mohamad kecewa dengan sikap sesetengah pemimpin Melayu yang masih keliru dalam perjuangan mereka sehingga meletakkan masa depan bangsa dalam keadaan yang tidak menentu dan gelap.

Bekas Perdana Menteri berkata, "Saya rasa cukup sedih apabila kita bercakap tentang jambatan baru ke Singapura, ramai yang menganggap ia tidak penting malah ada juga yang tidak tahu..."Bagi mereka apa yang penting siapa nak jadi ketua cawangan, ketua bahagian atau nak jadi calon. Sebab itu kuasa Melayu terhakis. Kalau terus demikian, maka masa depan Melayu sangat gelap sekali".

.."Niat untuk perjuangan sudah tidak ada tetapi lebih kepada elaun YB dan kedudukan. Makin lama makin merosot minat perjuangan UMNO di kalangan pemimpin"..."Bila utamakan kepentingan diri maka rakyat mula tolak UMNO dan buktinya pada 2008 kita kalah teruk. Orang Melayu yang kecewa pilih parti lawan bukan sebab sayangkan parti lawan tetapi mesej kepada pemimpin... "Saya percaya masa depan orang Melayu gelap dan pilihan raya akan datang kita akan kalah jika mereka masih sanggup menjual diri kepada orang lain atau meneruskan sikap tamak".


1. TUN MAHATHIR YANG PERNAH MEMBAWA MALAYSIA DARI SEBUAH NEGARA YANG TIDAK DIKENALI OLEH BANGSA LAIN KEPADA SATU BANGSA YANG DUDUK SAMA RENDAH DAN BERDIRI SAMA TINGGI MEMINTA SEMUA PEMIMPIN MELAYU/BUMIPUTRA ISLAM MEMBUANG SIKAP MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI.

2. BELIAU MEMBERI NASIHAT KERANA SAYANGKAN BANGSA DAN AGAMA DAN SEMUA PEMIMPIN ISLAM TAK KIRA UMNO MAUPUN PAS MESTI MEMBERI PERHATIAN KEPADA TEGURAN BELIAU.

3. KEPADA PEMIMPIN MELAYU MALAYSIA, KENAPA KITA AGUNGKAN LEE KUAN YEW YANG SUATU KETIKA DULU BERADA DI BELAKANG TUN MAHATHIR??? PADA SUATU MASA DAHULU UCAPAN DAN PANDANGAN TUN MAHATHIR SELALU DIBERI PERHATIAN DIPERINGKAT GLOBAL BERBANDING LEE KUAN YEW... TETAPI KINI... TUN MAHATHIR DIPINGGIR DAN LEE KUAN YEW DIAGUNGKAN???

4. ADAKAH INI MENJADI SIKAP MELAYU YANG SERING MEMPERLEKEHKAN PEMIMPIN SENDIRI DAN MENAIKKAN PEMIMPIN DARI KAUM LAIN???

5. LIHAT DAN KAJI TEGURAN TUN MAHATHIR... ADA NASIHAT YANG MESTI DIAMBIL PERHATIAN DAN PERUBAHAN DALAM JIWA SETIAP PEMIMPIN ISLAM MELAYU MALAYSIA ADALAH DITUNTUT BAGI MEMBAWA MALAYSIA MENEMPUH CABARAN MASA HADAPAN.

No comments: