Tuesday, June 23, 2009

PAS: PARTI PENIPU RAKYAT - GUNA AYAT AL QURAAN UNTUK MENDAPAT UNDI

SILA BACA DAN LIHAT SEGALA PENIPU PAS YANG HANYA BERNIAT UNTUK MENDAPATKAN UNDI DAN KEKUASAAN BUKANNYA MENGUJUDKAN UMMAH YANG DIREDHAI OLEH ALLAH

1. PAS SEJAK AZALI PENUBUHANNYA MEMANG SUDAH SUKA MENIPU ORANG KAMPUNG YANG MEMPUNYAI PEGANGAN AGAMA YANG KUAT TETAPI MEMAHAMI SECARA MENDALAM ERTI KITAB SUCI AL QURAAN.

2. KUMPULAN YANG BERGELAR ULAMA INI TELAH MENGAMBIL PELUANG DENGAN MENCARI MANA-MANA AYAT YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MENARIK MINAT PENGUNDI MENYOKONG CALON PAS... BUKANNYA UNTUK MENUJUK RAKYAT KE JALAN ALLAH.

3. BERMULA PADA PILIHAN RAYA PERTAMA SELEPAS PENUBUHAN PAS, PEMIMPIN PAS KETIKA ITU TELAH MENGGUNAKAN AYAT 15 SURAH SABA’ YANG BERMAKSUD

“ Demi sesungguhnya, adalah bagi penduduk negeri Saba', satu tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) yang terdapat di tempat tinggal mereka, iaitu: dua kumpulan kebun (yang luas lagi subur), yang terletak di sebelah kanan dan di sebelah kiri (kampung mereka). (Lalu dikatakan kepada mereka): "Makanlah dari rezeki pemberian Tuhan kamu dan bersyukurlah kepadaNya; (negeri kamu ini adalah) negeri yang baik (aman dan makmur), dan (Tuhan kamu adalah) Tuhan yang Maha Pengampun!.”

4. BERTUJUAN SEKIRANYA PENGUNDI MEMILIH PAS MAKA PAS AKAN MENJANJIKAN PENGUNDI PENUBUHAN SEBUAH NEGARA SEPERTI YANG DIGAMBARKAN OLEH ALLAH DALAM SURAH TERSEBUT.

5. KINI LIHAT SAHAJA DI KELANTAN DAN KEDAH (PERAK SUATU KETIKA DAHULU) ADAKAH NEGERI-NEGERI INI SEPERTI YANG DIGAMBARKAN OLEH ALLAH DALAM SURAH SABA’? JELAS PAS KAKI PENIPU...

6. PADA BULAN OGOS 1963, PAS TELAH BERJAYANMENJUMPAI SATU SURAH YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MEMIKAT HATI PENGUNDI TETAPI KALI INI TUDUHAN TERSEBUT AMAT BERAT DAN SALAH DI SISI ALLAH. PAS MENGGUNAKAN AYAT 28, SURAH AL IMRAN YANG BERMAKSUD:

“Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali.”

7. PADA KETIKA INI, PEMIMPIN PAS TELAH MENAFSIRKAN AYAT INI SEBAGAI UNTUK EMNGKAFIRKAN UMNO KERANA BERKONGSI MEMERINTAH BERSAMA ORANG KAFIR (MCA DAN MIC).

8. NAH! DIMANAKAH KEDUDUKAN IMAN PEMIMPIN PAS SEKARANG?

9. ADAKAH PAS JUGA KAFIR?

10. BERSENGKOKOL DENGAN DAP DAN PKR YANG TERANG-TERANG MENOLAK ISLAM???

11. KALI INI PAS MEMANG JELAS MEMPERLIHATKAN SIFAT KEMUNAFIKANNYA.

12. NAMUN SEPANJANG TAHUN 1974 HINGGA 1977, PAS TIDAK MENGUNAPAKAI MANA-MANA AYAT UNTUK MENGHENTAM UMNO KERANA KETIKA ITU, PAS BERSAMA UMNO BERKONGSI MEMERINTAH MALAYSIA DALAM PERIKATAN. TIADA LAGI TIMBUL UMNO KAFIR ATAU HARAM.

13. PADA TAHUN 1978, KERANA BERDENDAM DENGAN UMNO KERANA TERLEPAS KERAJAAN NEGERI KELANTAN KEPADA UMNO, MAKA PEMIMPIN PAS SEKALI LAGI TELAH MENGGUNAKAN AYAT AL QURAAN UNTUK MENGHENTAM UMNO.

14. KALI INI MEREKA TELAH MENGGUNAKAN AYAT 44 DAN 47 SURAH AL – MAIDAH YANG TIDAK DITERANG MAKSUD SEBENARNYA ATAU DITERANG SECARA SEPARUH-SEPARUH.

15. MAKSUD PENUH TERJEMAHAN AYAT 44 DAN 47 SURAH MAIDAH ADALAH SEPERTI BERIKUT:

AYAT 44 – “Sesungguhnya Kami telah menurunkan Kitab Taurat, yang mengandungi petunjuk dan cahaya yang menerangi; dengan Kitab itu nabi-nabi yang menyerah diri (kepada Allah) menetapkan hukum bagi orang-orang Yahudi, dan (dengannya juga) ulama mereka dan pendita-penditanya (menjalankan hukum Allah), sebab mereka diamanahkan memelihara dan menjalankan hukum-hukum dari Kitab Allah (Taurat) itu, dan mereka pula adalah menjadi penjaga dan pengawasnya (dari sebarang perubahan). Oleh itu janganlah kamu takut kepada manusia tetapi hendaklah kamu takut kepadaKu (dengan menjaga diri dari melakukan maksiat dan patuh akan perintahKu); dan janganlah kamu menjual (membelakangkan) ayat-ayatKu dengan harga yang sedikit (kerana mendapat rasuah, pangkat dan lain-lain keuntungan dunia); dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah (kerana mengingkarinya), maka mereka itulah orang-orang kafir.”

AYAT 47 – “Dan hendaklah Ahli Kitab Injil menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah di dalamnya; dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang fasik.”

16. MAKA SETELAH LIMA TAHUN BERSAMA TANPA SEBARANG ISU KAFIR ATAU FASIK, MAKA KALI INI UMNO TELAH KAFIR DAN DIFASIKKAN OLEH PEMIMPIN PAS.

17. PADA TAHUN 1986, UMNO MENGALAMI PERPECAHAN DAN TIMBULLAH PARTI SERPIHAN IAITU SEMANGAT 46. PAS TELAH BERSAMA SEMANGAT 46 MELAWAN UMNO DALAM PILIHAN RAYA 1990 DI BAWAH PAYUNG ANGKATAN PERPADUAN UMMAH.

18. TETAPI PEMIMPIN PAS SUDAH LUPA AYAT-AYAT YANG DIGUNAKAN MEREKA MENGHENTAM UMNO KITA TERKENA KEMBALI KEPADA MEREKA DI MANA SEMANGAT 46 ITU ADALAH SERPIHAN UMNO YANG DITUDUH PARTI SEKULAR OLEH PAS. TETAPI DEMI UNDI PAS BERKERJASAMA DENGAN SEMANGAT 46 DAN DAPAT MEMERINTAH KELANTAN SEHINGGA SEKARANG.

19. SEMASA ANWAR IBRAHIM MENYERTAI UMNO PADA TAHUN 1983, PEMIMPIN PAS BEGITU KECEWA KERANA PAS TIDAK MENJADI PILHAN WADAH POLITIK ANWAR DAN MELABELKAN ABIM DAN AHLINYA SEBAGAI SETERU PERJUANGAN ISLAM.

20. TETAPI KINI, ANWAR YANG TERBUKTI TERLIBAT DALAM SALAH LAKU MORAL DAN PENYELEWENGAN KUASA DIJADIKAN KETUA DALAM PAKATAN RAKYAT... DIMANAKAH LETAKKAN MARUAH DAN IMAN PEMIMPIN PAS???

21. BEGITU JUGA DENGAN PENUBUHAN PAKATAN RAKYAT, PEMIMPIN PAS TELAH MENUKAR KEMBALI MAKSUD AYAT-AYAT YANG PERNAH DIGUNAKAN UNTUK MENGHUKUM UMNO KAFIR KERANA BERKERJASAMAM DENGAN ORANG KAFIR BAGI MENGHALALKAN TINDAKAN MEREKA BERSENGKOKOL DENGAN DAP DAN PKR.

22. APAKAH PERJUANGAN PAS SEBENARNYA.. ???

23. UNTUK ISLAM ATAU UNTUK KEKUASAAN (TAHTA)???

24. ALLAH MEMBERI AKAL DAN ILMU UNTUK KETIKA MENILAI BAIK DAN BURUK. KITA AKAN DIPERTANGGUNGJAWABKAN ATAS SEGALA YANG KITA LAKUKAN DAN KESALAHAN MENYOKONG SEORANG PEMIMPIN YANG MEYELEWENG DARI ISLAM AKAN MEMBAWA KITA BERSAMA PEMIMPIN TERSEBUT KE LUBUK NERAKA... BERTAUBAT SEBELUM TERLAMBAT...

25. PAS BUKAN PARTI ISLAM... PAS ADALAH PARTI SEKULAR YANG MENGEJAR KEDUDUKAN DAN KEKUASAAN.

26. LIHAT KEMELUT POLITIK DI PERAK... SI NIZAR MENOLAK KETENTUAN ALLAH DENGAN MEMECAH BELAHKAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA.

27. NIK AZIZ MEMECAH BELAHKAN UMAT ISLAM DALAM ISU KERAJAAN PERPADUAN.
28. ORANG ISLAM YANG SEDAR DAN BERAKAL MARI KITA TOLAK PAS...

No comments: