Monday, June 29, 2009

KADAR KEGANASAN RUMAH TANGGA TINGGI DI NEGERI PAKATAN RAKYAT: AKIBAT MEMILIH PELIWAT, KUAT NAFSU DAN PENIPU SEBAGAI PEMIMPIN

1. INILAH KESAN YANG DITERIMA OLEH MASYARAKAT SEKIRANYA KITA MELETAKKAN KEPERCAYAAN KEPADA AHLI YANG TERLIBAT DALAM AKTIVITI LIWAT DAN SEKS, MENURUTI NAFSU SEKS DAN PENIPU SEBAGAI PEMIMPIN.

MyMetro:
Keganasan rumah tangga tertinggi di Selangor
KUALA LUMPUR: Selangor mencatat kes keganasan rumah tangga paling tinggi berbanding negeri lain apabila merekod 102 kes sepanjang tahun lalu dan 60 kes sehingga Mac tahun ini...Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Senator Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata Pulau Pinang pula mencatat jumlah kes kedua tertinggi iaitu sebanyak 64 kes pada 2008 dan 22 kes sehingga Mac lalu..."Mengikut perangkaan, 90 peratus daripada mangsa kes adalah wanita dan beberapa langkah sudah dilaksanakan untuk melindungi dan membantu mangsa keganasan rumah tangga"...

2. DI PERLIS, KETUA DEWAN ULAMA PAS HANYA MEMBERI RM300 SAHAJA SEJAK BERKAHWIN LEBIH 10 TAHUN DENGAN SEORANG USTAZAH DAN SEBAGAI BALASANNYA PENYEPAK TERAJANG DAN MEMAKSA MELAKUKAN SEKS WALAUPUN DALAM PANTANG.

3. DIPENTAS POLITIK MALAYSIA, KETUA PEMBANGKANG ANWAR IBRAHIM MEMANG DIKENALI SEBAGAI KAKI LIWAT DAN KES TERBARU NYA AKAN DIDENGARI DI MAHKAMAH.

4. DI KELANTAN, ADUN PAS MENCERAIKAN SEORANG MUALAF SETELAH BERKAHWIN DAN MEMBIARKAN BEKAS ISTERI MUALAF YANG MEMPUNYAI DUA ORANG ANAK TERKAPAI-KAPAI TANPA BANTUAN SARA HIDUP.

5. BANYAK LAGI MASALAH YANG WUJUD DALAM NEGERI KELANTAN NI TERMASUK KES RAGUT DAN SEBAGAINYA. TAPI TAK ADA APA YANG DILAKUKAN OLEH PAS... KALAU ADA USAHA YANG DIAMBIL HANYA MENYALAHKAN UMNO KERANA BERLAKUNYA SESUATU KEBURUKAN... ITULAH YANG DIKETAHUI OLEH PEMIMPIN PAS DAN PAKATAN RAKYAT.

6. DI SELANGOR, ADUN BUKIT LANJAN DENGAN RELA MENDEDAHKAN KAWASAN SULITNYA KEPADA BOYFRIENDNYA DAN GAMBAR LURAH ADUN DIPERTONTONKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA TAPI MASIH MEMEGANG JAWATAN DALAM KERAJAAN NEGERI SELANGOR.

7. SEORANG LAGI ADUN DAP, DI SELANGOR TERBABIT DALAM SATU KES MENGHALANG PEGAWAI AWAM MENJALANKAN TUGAS MEMBENTERAS KEGIATAN MAKSIAT DI SEBUAH HOTEL KERANA ADUN TERSEBUT MEMPUNYAI HUBUNGAN DENGAN TUAN PUNYA HOTEL YANG MELAKUKAN KESALAHAN MEMBUKA RUMAH URUT HARAM.

8. DI KEDAH, PEGAWAI KHAS KEPADA MB MENGAHWINI SEORANG WANITA (ANAK SAUDARA KEPADA MB KEDAH) WALAUPUN WANITA ITU MASIH BELUM DICERAI OLEH SUAMI YANG PERTAMA.

9. KALAU DILIHAT SENARIO KELAKUAN DAN KETERLANJURAN ADUN DAN MP PAKATAN RAKYAT MEMANG TAK DINAFIKAN KEADAAN SALAH LAKU MORAL DAN KEGANASAN RUMAH TANGGA YANG MENINGKAT DI MASA HADAPAN KERANA PEMIMPIN MEREKA SENDIRI TERLIBAT DALAM KES SALAH LAKU DAN KEGANASAN RUMAHTANGGA.

10. NAMUN BEGITU, PEMIMPIN YANG SAMA SELALU MENYALAHKAN KERAJAAN UMNO KERANA GAGAL MENGUJUDKAN KEADAAN YANG SELAMAT DALAM NEGARA.

11. MACAM MANA UMNO NAK WUJUDKAN SUASANA HARMONI KALAU PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT MERUPAKAN SALAH SEORANG PELAKU SALAH LAKU SEKS DAN KEGANASAN RUMAHTANGGA DI NEGERI TERBABIT.

12. INILAH AKIBAT YANG PERLU DITANGGUNG OLEH PENGUNDI YANG MEMILIH PEMIMPIN YANG BERAKHLAK BURU SEPERTI DALAM PAKATAN RAKYAT.

13. APAKAH USAHA YANG DIAMBIL OLEHJ KEPIMPINAN PAKATAN RAKYAT KHASNYA PAS DI NEGERI SELANGOR UNTUK MENGGURANGKAN KADAR JENAYAH KEGANASAN RUMAH TANGGA???

14.BAGAIMANA PULA MASALAH RAGUT, MASALAH SAMPINGAN PENDATANG ASING, SAMUN, MASALAH MAT REMPI DAN GOLONGAN MUDA YANG HIDUP TANPA ARAH???

15. TAK KAN MASIH NAK SALAHKAN UMNO LAGI SEDANGKAN KERAJAAN NEGERI TELAH DIKUASAI OLEH MEREKA???

16. INILAH SIKAP SEPERTI PEMIMPIN MUNAFIK DAN KUFUR DARI SURUHAN ALLAH DAN DARI BALASAN ALLAH KEPADA MEREKA YANG SUKA MEMBUAT FITNAH, TOHMAHAN DAN MENYALAHKAN ORANG LAIN ATAS KEJAHILAN SENDIRI.

17. MASIH NAK SALAHKAN UMNO DAN BN WAHAI PEMIMPIN MUNAFIK DAN KUFUR NIKMAT DALAM PAKATAN RAKYAT???

No comments: