Tuesday, June 16, 2009

PEMUDA PAS: TUGAS UTAMA MENGANJUR DEMONTRASI

SEPATUTNYA MEMBINA AKHLAK MULIA DIKALANGAN UMMAH MENERUSI PROGRAM – PROGRAM KEISLAMAN DAN BUKANNYA MENGAJAR GENERASI BARU BERDEMONTRASIMalaysiakini: Demo anti-ISA dilancar di Parlimen esok

‘ ... Kempen terbaru untuk menuntut kerajaan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) akan dilancarkan di lobi Parlimen tengah hari esok, kata Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hasan. Kempen itu bersempena usaha menganjurkan demonstrasi besar menentang akta tersebut yang digelar 'Himpunan Mahsuhkan ISA' yang dijadual 1 Ogos ini di Kuala Lumpur. "Pemuda PAS akan menjadi antara penggerak utama di samping rakan-rakan NGO yang lain. Kempen ini akan digerakkan ke seluruh negara," katanya di sidang media di ibu pejabat PAS hari ini....”

1. NAMPAK SUNGGUH DANGKALNYA TAHAP PEMIKIRAN DAN KEPIMPINAN PEMUDA PAS YANG DITERAJUI OLEH KETUANYA YANG BARU IAITU NASRUDIN HASAN SETELAH MEMEGANG JAWATAN TERSEBUT. SEPERTI BUDAK BELAJAR DI TADIKA ATAU PASTI.

2. KEUTAMAAN YANG DIBERIKAN SEBAGAI KETUA PEMUDA PAS IALAH MENGUMPUL ANAK-ANAK MUDA UNTUK MELAKUKAN DEMONTRASI DAN MENGUJUDKAN KEADAAN TEGANG DALAM MASYARAKAT.

3. INIKAH YANG DIAJAR DALAM ISLAM... WAHAI ORANG MENGELAR DIRI SEBAGAI SEORANG YANG MENGETAHUI HUKUM MELEBIHI ORANG LAIN???

4. BANYAK KES MORAL, SEX SUMBANG, MAT REMPIT, RAGUT, PELACURAN DAN PERJUDIAN YANG DILAKUKAN OLEH ANAK MUDA DI KAWASAN PARLIMEN DAN ADUN YANG DIKUASAI OLEH PEMIMPIN PAS... MENGAPA TIDAK DIADAKAN PROGRAM YANG DAPAT MENGEMBALIKAN MEREKA KE JALAN ALLAH???

5. KALAU PAS PANDAI MENUDUH DAN MENYALAHKAN ADUN DAN MP UMNO MENGENAI KERUNTUHAN AKHLAK PEMUDA PEMUDI ISLAM MAKA KINI PELUANG TELAH ALLAH BERIKAN MENGAPA TIDAK DILAKUKAN???

6. PENIPU BESAR DAN PEMBELOT AGAMA ADALAH GELARAN YANG SELAYAK UNTUK ORANG YANG MEMPERMAINKAN AGAMA ALLAH UNTUK KEPENTINGAN DIRI...

7. SAYA MAHUTANYA MEREKA INI.. APAKAH FAEDAHNYA MEMBAWA ANAK MUDA MENYERTAI PERHIMPUNAN HARAM DI PARLIMEN KELAK...???

8. KALAU ADA YANG DITANGKAP DAN DIBELASAH MAKA SIAPAKAH YANG PATUT DISALAHKAN.. POLIS??? ATAU KERAJAAN BN???

9. KAMULAH PEMIMPIN BOLEH BARUA DAP YANG PATUT DISALAHKAN... NAMA SAHAJA PEMIMPIN ISLAM TETAPI PEMIKIRAN DAN AKHLAK SETARAF PEMIMPIN DAP DAN PKR YANG BUKAN ISLAM...

10. P...(Parti) A... (Ajaran) S... (Sesat) MEMANG PATUT DINYAHKAN DARI DUNIA TANAH MELAYU KERANA MENYESAT DAN MEMECAHBELAHKAN PERPADUAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA.

SALAM

No comments: