Friday, May 29, 2009

ADUN PERAK: MOGOK LAPAR @ PUASA SUNAT APAKAH AGENDA SEBENARNYA???

NIZAR HANYA BERNIAT UNTUK KEPENTINGAN POLITIK DAP DI PERAK


1. SETIAP PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG BERAGAMA ISLAM SEPATUTNYA MERENUNG DAN MEMIKIRKAN SECARA MENDALAM APAKAH FAEDAHNYA KEMELUT POLITIK DI PERAK BERTERUSAN.

2. PERSOALAN YANG SAYA NAK UTARAKAN IALAH APAKAH YANG MENDORONG NIZAR DAN PEMIMPIN DAP MELANCARKAN MOGOK LAPAR KEMUDIANNYA MENUKARKANNYA KEPADA PUASA SUNAT???

3. PERSOALAN KEDUA MENGAPA TIDAK GUNAKAN ISTILAH PUASA SUNAT SEJAK DARI AWAL LAGI TETAPI HANYA MENUKARKANNYA SETELAH MENDAPAT BANTAHAN ORANG ISLAM DAN KEPIMPINAN PAS SENDIRI??? DAN BAGAIMANA PULA GESAAN MEMAKAI BAJU BERWANA HITAM TANDA BERKABUNG DAN LILIT KEPALA???

4. MENGIKUT ISLAM YANG SAYA FAHAM, ALLAH SWT HANYA MEMANDANG KEPADA NIAT KITA DALAM MELAKUKAN SESUATU PERKARA. NIAT ASAL INI AKAN DIPERTIMBANGKAN SAMADA IANYA KERANA ALLAH ATAU KERANA SESUATU HAJAT...

5. TETAPI SERUAN NIZAR BAHAWA MOGOK LAPAR 3 HARI INI ADALAH LANGKAH AWAL DARI LANGKAH SELANJUTNYA SEBAGAI USAHA MENGAMBIL KEMBALI HAK MEREKA MENUNJUKKAN NIAT MEREKA ADALAH UNTUK MENCAPAI KEPENTINGAN POLITIK BUKANNYA KERANA ALLAH...

6. SEMOGA ALLAH MEMBALAS PEMBOHONGAN NIZAR DAN PEMIMPIN ISLAM YANG MENGAKU BERJUANG KERANA ALLAH SEHINGGAKAN BERLAKUNYA PERPECAHAN DALAM PERPADUAN UMAT ISLAM MELAYU DI MALAYSIA... SEDANGKAN ISLAM MENYERU KEPADA PERPADUAN...

4 comments:

PAKMALAU said...

Yang aku rasa geli Ketiak.Bila Hero Parlimen PAS kulim.Konon Gesa Kerajaan Halang Chin Peng Balik.AWAT HANG tak Bagi tau kat Pemimpin teratas HANG zul.Hang sedaq dak? Ni.Kata nak pebetoi diri sendiri dulu baru nak pebetoi orang.Dalam kes ni,Parti hang sendiri hang tak mau pebetoi ..Hang dok kalut gesa orang pula.Bila hang ubah prinsip??Aku pun nak tau juga? Hari tu..Bila aku Tanya,hang kata nak pebetoi diri hang dulu.Awat Hari hang rasa diri hang dah betoi ka ZUl.Pebetoi dalam parti hang dulu…baru gesa orang Pebetoi…tolong baca sat zul.Atau tolong e-mail kat YB Kulim ni sat bagi dia baca.Kalau ada sahbat2 dia terbaca apa yang aku tulih ni.

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mustafa Kamil Ayub berkata:

“ tidak ada salahnya untuk Chin Peng kembali ke Malaysia asalkan beliau sudah berubah dan bersedia mendokong perlembagaan... jika mahu dipertimbangkan dari segi sejarah, Jepun dan British sebelum ini turut pernah menjajah Malaya dan melakukan kekejaman di negara ini..."Di kala ini, ramai orang Jepun dan British yang melabur di Malaysia. Mereka juga dahulu pernah menjajah dan menzalimi rakyat di negara ini..."Justeru, apabila era sudah berlalu, penilaian semula boleh dibuat. Sejarah lalu tidak bermakna kita perlu memutuskan hubungan dengan Jepun dan British. Hal ini sama juga dengan isu Chin Peng.

Tungaklangit said...

salam sdr pakmalau

untuk makluman semua pembaca,

manusia mempunyai pelbagai niat dalam melakukan sesuatu perkara tapi Allah mengetahui niat mereka sebenarnya...

kalau dia bniat baik maka baiklah ...

dalam hal di DUN PERAK ni jelas niat mereka hanyalah untuk kepentingan politik DAP saja...

sebab kenapa PAS nak sibuk cuma ada 6 kerusi aje...

salam

Anonymous said...

Ko cakap ni korang bagus sangat ke? X abis2 mengumpat orang

Tungaklangit said...

SALAM SDR ANON

KITA MAHU RAKYAT JANGAN DIKELIRUKAN OLEH PEMIMPIN YANG MENGUNAKAN ISLAM SEBAGAI ALAT UNTUK MEMPENGARUHI RAKYAT...

CUBA LIHAT NIAT SEBENAR MEREKA ...

KALAU KAMU MASIH MENYOKONG TINDAKAN MEREKA TERPULANGLAH...

SETIAP ORANG ADA PEGANGAN DAN KEPERCAYAAN MASING-MASING...

SALAM