Wednesday, May 27, 2009

NIK AZIZ SAMAKAN NATIONALIST/UMNO DENGAN KOMUNISRAKAMAN UCAPAN NIK AZIZ DALAM TEMURAMAH DENGAN TVPAS.COM DI DEWAN TERATAI, KOTA DARUL NAIM, KOTA BAHRU KELANTAN PADA 27 MEI 2009,


RUJUK NATIONAL-EXPRESS-MALAYSIA.BLOGSPOT.COM DIBAWAH TAJUK
1. NIZ AZIZ MENYAMAKAN KUMPULAN YANG MEMPERJUANGKAN SEMANGAT NASIONALIST SEPERTI UMNO SEBAGAI PERJUANGAN YANG SAMA SEPERTI KOMUNIS KERANA NASIONALIST DAN KOMUNIS MENOLAK AGAMA ISLAM DALAM PERJUANGAN MEREKA.

2. SEHUBUNGAN ITU, NIK AZIZ BERKATA MANA-MANA PARTI YANG MEMPERJUANGKAN NATIONALIST DAN MENOLAK ISLAM PERLU DITOLAK OLEH AHLI PAS.

3. TETAPI BAGAIMANA PULA KERJASAMA PAS DENGAN DAP DAN PKR???

4. BUKANKAH KEDUA PARTI INI TERANG-TERANG MENOLAK ISLAM DALAM WADAH PERJUANGAN MEREKA... BAGAIMANA SEORANG YANG DIANGKAT SEBAGAI ULAMA SANGGUP MEMBUAT KEPUTUSAN DOUBLE STANDARD DALAM ISU MENYENTUH POLITIK UMNO – PAS.???

5. DAP TERANG-TERANG MENOLAK PAS, TAPI NIK AZIZ MASIH MENGADAKAN PERSAHABATAN MALAHAN MEMBANTU DAP MENETANG UMNO DALAM SEMUA ISU DI NEGARA INI. APAKAH INI ISLAMIK DISISI ULAMA PAS???


6. BAGAIMANA PULA BERKERJASAMA DENGAN PKR YANG MANA RAMAI PEMIMPIN MEREKA TERLIBAT DALAM SALAH LAKU MORAL, PENYELEWENGAN KUASA DAN KEDUDUKAN??? ADAKAH MEREKA DIMAAFKAN KERANA MEREKA BUKAN UMNO???

7. BUKANKAH KITA DIAJAR SUPAYA MENDAHULUI SAUDARA SEAGAMA DALAM PELBAGAI HAL... DAN MERAPATKAN SILATURAHIM ANTARA KITA...??? AJARAN MANA YANG DIAMALKAN OLEH MEREKA INI???

8. SAMPAI BILAKAH PAS AKAN MENGGUNAKAN PENDEKATAN MEMECAHBELAHKAN PERPADUAN UMAT ISLAM UNTUK MEMASTIKAN UNDI PENGUNDI BERALIH KEPADA MEREKA???

9 comments:

Anonymous said...

yang pasti islam itu sempurna. yang tak sempurna adalah pas dan nik aziz.

Tungaklangit said...

SALAM SDR ANON

PAS SEBENARNYA MENGGUNA DAN MEMEPERALATKAN AYAT AL QURAAN UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA SAHAJA...

MEREKA TIDAK MENERAPKAN NILAI MULIA DI KALANGAN AHLI MEREKA SUPAYA MENJADI MUSLIMIN YANG BAIK TETAPI MENJADIKAN MEREKA PENYOKONG FINATIK YANG SANGGUP MEMBUAT APA SAJA SURUHAN PEMIMPIN PAS..

SEPERTI AMALAN DALAM FAHAMAN SYIAH.. AJE???

SALAM

Anonymous said...

nik ajis nyanyuk nak abis nyawa.masalahnya org pas amat fanatik.

nik ajis kata tuhan mencarut pun mrk stuju.

resign je lah nik ajis.otak awak tu otak lama.ceramah kat masjid je lah.
kalau komputer yg zaman pentium first model.memori pun 8MB.

dari ambo org klate

Tungaklangit said...

SDR ANAN

SEDARKANLAH KAWAN2 ANDA DAN KITA BERSATU MENENTANG SEBARANG ANCAMAN DIBUMI MELAYU INI

INSYALLAH

SALAM

Anonymous said...

Sesungguhnya Allah SWT panjangkan usia TG Nik Aziz untuk dia insaf dan bertaubat atas segala2 kesalahan yang dia telah buat tapi nampaknya dia masih tak berubah walau baru balik dari umrah. Baru2 ni pun komen dia merapu lagi, bila berlaku rusuhan bolasepak kat Kota Bharu dia kata dia heran macam mana perkara ni boleh terjadi pada hal bumi Kelantan adalah " bumi tadahan wahyu " pada hal selepas wafat Nabi Muhammad SAW dah tak turun wahyu dah.Wahyu apa yang dapat kat TG Nik Aziz ni, boleh jadi dari Laknatullah kot. Jadi tak heranlah TG Nik Aziz semakin merapuuuu....

Tungaklangit said...

sdr anon

kalau manusia sudah merasakan mereka lebih mengetahui dan alim dari orang lain maka syaitan akan menghampiri mereka dan bersahabat dengan mereka... kerana terdapat bekas riak dan ujud dalam jiwa mereka... yang mana sifat ini dilarang sama sekali dari wujud dalam jiwa umat islam

salam

Anonymous said...

Sdra sdra Muslimku, jangan lupa Allah SWT juga panjangkan usia tok guru Hj Hadi atas sebab yang sama. Jangan lupa Amanat Hj Hadi yang KAFIR kan UMNO kerana berkerjasama dengan kafir MCA,MIC tapi Allah SWT yang Maha Agong Maha Suci lagi Maha Penyayang sudah tunjuk dekat kita siapa sebenarnya PAS bila PAS berkawan dengan DAP,sokong pulak HINDRAF (dua dua ni kafir harbi sejati sebab betul betul anti ISLAM, marah UMNO/BN bagi pelbagai kemudahan untuk umat Muslimin Malaysia). Kan ada hadis yang mengatakan kalau kamu tuduh saudara kamu itu KAFIR pada hal dia tidak sebegitu maka tuduhan itu akan berbalik kepada kamu.Tidakkah Hj Hadi dan PAS tergolong dalam orang orang KAFIR kalau kita berpegang pada Amanat beliau sendiri???

Anonymous said...

Nik Aziz dah makin merapu..x tau nak beza nasionalis ngn komunis..atas smngt nasionalis lah kita merdeka dan klhkn komunis..apa yg dia kata dh hina pejuang kmerdkaan kita dlu..msa mereka ni berjuang utk merdeka, agaknya Nik Aziz ada kat mna ya..jgn jgn dok main wau lgi kot x pn dok srnok main gasing..ulama suq Nik Aziz ni!

Tungaklangit said...

salam sdr anon

kalau kita telah lari dari landasan yang sebenarnya maka inilah yang akan terjadi...
Islam mereka adalah yang boleh menguntungkan kepentingan mereka...
semoga mereka sedar dan kembali ke jalan yang sebenarnya

salam