Wednesday, May 27, 2009

POLITIK PERLIS: PERLIS PERLU MB BARU

KHAS UNTUK RAKYAT PERLIS

MB PERLIS YANG BARU

1. DALAM MALAYSIAKINI BERTARIKH 27 MEI 2009, MELAPORKAN DSAI AKAN MENERIMA 320 BORANG KEMASUKAN AHLI UMNO KUALA PERLIS KE DALAM PKR PADA 28 MEI 2009.

2. PERPINDAHAN AHLI UMNO KUALA PERLIS (PARLIMEN KANGAR) INI BERLAKU KERANA TIDAK BERPUASHATI DENGAN KEPIMPINAN MB DATUK SERI MD ISA SABU DAN CAMPURTANGAN DATUK SERI RADZI DALAM PERJALANAN PENTADBIRAN KERAJAAN NEGERI PERLIS.

3. DILAPORKAN JUGA SELEPAS INI KEMUNGKINAN RAMAI LAGI AHLI UMNO DARI PAUH (PARLIMEN ARAU), TITI TINGGI DAN BESERI (PARLIMEN PADANG BESAR) AKAN BERHIJRAH KE PKR.

4. APAKAH UMNO PUSAT MAHU MEMBIARKAN PENGHIJRAHAN BERAMAI-RAMAI AHLI UMNO HANYA KERANA INGIN MEMPERTAHANKAN KEDUDUKAN MB SEKARANG DAN PENASIHAT MB IAITU DATUK SERI RADZI.

5. KEKECOHAN DI PERLIS DISEBABKAN PERTELINGKAHAN ANTARA DUA KUMPULAN UTAMA IAITU DATUK SERI SHAHIDAN KASIM DAN DATUK SERI RADZI. SEMENTARA KUMPULAN DATUK SERI AZMI DAN YAM DATUK SERI SYED RAZLAN TIDAK TERLIBAT DALAM KEMELUT TERSEBUT.

6. SELAGI KEDUA-DUA PEMIMPIN INI MASIH MEMAINKAN PERANAN MASING-MASING DALAM PERLIS MAKA UMNO SENTASA AKAN BERCELARU DAN TIDAK MUSTAHIL BANYAK KERUSI DUN AKAN BERPINDAH KEPADA PR TERMASUK KERUSI PARLIMEN.

7. SEMENTARA MASA MASIH ADA, ELOKLAH KEPIMPINAN UMNO PUSAT MEMPERCEPATKAN PERLANTIKAN SYED RAZLAN SEBAGAI MB SEBAGAIMANA YANG DIPERSETUJUI SELEPAS PRU12 YANG LALU.

8. DENGAN SIKAP TIDAK BERPIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK DAN MEMPUNYAI KEUPAYAAN UNTUK MELAKSANAKAN PROGRAM PEMBANGUNAN DAN MEMPERKUKUHKAN KEMBALI UMNO MAKA SEMESTINYA LANGKAH SECEPAT MUNGKIN DIAMBIL UNTUK MENGANTIKAN SYED RAZLAN SEBAGAI MB BARI PERLIS DENGAN KADAR SEGERA.

9. SEKADAR PANDANGAN PERIBADI DAN DEMI KEBAIKAN RAKYAT PERLIS

No comments: