Friday, May 22, 2009

DR. Lo’ Lo DAH TAKDA ISU


1. MP Titiwangsa Dr Lo’ Lo’ mendakwa Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal supaya memohon maaf secara terbuka atas kata-kata berunsur “gangguan seks” yang dibuat ke atas beliau.

2. Mari kta lihat dan nilai apa yang dikatakan kata-kata gangguan seks oleh Dr. Lo’ Lo’ ni...

"Saya turun setiap tempat, takkan nak beritahu awak semua. Ini saya nak pergi tandas, takkan nak beritahu awak, awak nak ikut ke?" ... "Sebagai orang Islam saya telah meminta maaf kepada beliau. (Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal).

3. SAYA TAK NAMPAK APA-APA PUN PADA DALAM SUSUNAN KATA-KATA PAK MENTERI TU YANG BOLEH DIKATAKAN BERUNSUR GANGGUAN SEKS... KEVUALILAH KALAU DIAMBAH AYAT

..”AWAK NAK IKUT KE DAN BOLEH KITA BUAT PROJEK”...

4. HA ITULAH MEMANG SAH BOLEH DIKATAKAN SATU PENGHINAAN... TAPI YANG DIKATAKAN TU HANYALAH KATA-KATA PERLI KEPADA LO’ LO’ BAHAWA SEBAGAI MENTERI BELIAU BOLEH MELAWAT MANA-MANA KAWASAN YANG DIRASAKAN PERLU DILAWATI DAN BUKAN MENJADI SATU KEWAJIPAN UNTUK MENDAPAT KEBENARAN MP DI KAWASAN BERKAITAN..

5. KEMUDIAN DALAM BLOGNYA, DR. LO’ LO’ BERKATA SEPERTI BERIKUT:

"
Sebagai seorang wanita yang terhormat, seorang Wanita Islam yang menjaga sahsiah diri, saya merasa terhina dan tidak dapat menerima kata-kata tersebut keluar dari mulut seorang menteri, lebih-lebih lagi saya seorang wakil rakyat yang dipilih oleh rakyat. "Ada ramai rakan-rakan yang berpendapat ini satu bentuk gangguan seksual walau pun tidak berapa jelas tujuan dan maksud kata-kata tersebut dikeluarkan."..

6. KALAU DR. LO’ LO’ RASA DIA ADALAH SEORANG WANITA YANG TERHORMAT MENGAPA PERGI JERKAH MENTERI DI DEPAN ORANG RAMAI MASUK KAWASANNYA TANPA MEMAKLUM TERLEBIH AWAL... BERMARUAH KE WANITA YANG MENJERKAH ORANG LELAKI DI KHALAYAK RAMAI???

7. KEMUDIAN YANG MEMBERI PENDAPAT BAHAWA KATA-KATA ITU “GANGGUAN SEKS” ADALAH RAKAN-RAKANNYA... OH IKUT CAKAP RAKANLAH NI... RAKAN YANG MANA DAP ATAU PKR ATAU PAS???

8. KALAU PERANGAI KITA BURUK DAN KITA SELALU BURUK SANGKA... JANGANLAH KITA JADI ADUN ATAU MP LEBIH ELOK JADI PENSYARAH DAN MEMBERI ILMU KEPADA ANAK BANGSA LEBIH UNTUK WANITA YANG BERMARUAH DAN TERHORMAT...

9. KEMUDIAN DR. LO’ LO’ MEMBERI KENYATAAN SEPERTI BERIKUT:

"Persatuan peniaga Wilayah Persekutuan cawangan Pasar Datuk Keramat juga diwakili oleh semua ahli jawatankuasa, dan yang paling menonjol adalah kehadiran ketua bahagian Umno Titiwangsa bersama timbalannya, ahli jawatankuasa, Wanita dan Pemuda Umno. ..."Ketua bahagian Umno Titiwangsa diberi tempat istimewa sebelah menteri sepanjang majlis tersebut." (Dr Lo' Lo' )

10. OHHH... RUPANYA DR. LO’ LO’ TERASA HATI BELIAU TAK DIMASUKKAN DALAM MAJLIS TERSEBUT... DR. LO’ LO’ KENA SEDARLAH KALAU MB SELANGOR MELAWAT KAWASAN ADA KE DIA JEMPUT ADUN UMNO SAMA?

11. SENDIRI FIKIRLAH... KALAU TIDAK JANGAN MASUK POLITIK...

12 comments:

The Hobbit Frodo said...

lemas!!!!! xda issue lerr tu! Dr. baik jaga kawasan awak elok2 ... "a new day has come"!!!

Anonymous said...

lo'lo, awak ni gila glamour ka atau memang jenis bodoh?

Tungaklangit said...

sdr hobbit

kalau kita banyak kerja.. kita tak ada masa nak pergi jerkah majlis orang

kes ragut.. masalah sosial.. kes pendatang asing.. masalah peniaga bumiputra dan kaum lain yang tak diberi lesen... dan masalah pengurusan masjid tak dilihat dan diselesaikan

ini dok sibuk orang nak buat pembangunan di kawasan dia ... sebab dian tak buat kerjalah tu...

sepatutnya dia jemput menteri ke situ dan adakan perbincangan ... ni tak... tapi bila menteri lawat dia marah..

inilah sikap pembangkang tak ubah2 dari dulu

Anonymous said...

Dey Lo Lo, kalau awak wanita terhormat, yang sokong Eli bogel tu terhormat ke?

Tungaklangit said...

SDR ANON 12:59

KERJA MEMELUK ELI ADALAH KERJA TERHORMAT DARI PANDANGAN LO' LO' SEBAB DIA ORANG SATU GENG DAN BAAH SATU PAYUNG..

Anonymous said...

doktor yg la loq jadi cam tu la....

Tungaklangit said...

SDR ANON 1;30

DIA NI DOKTOR BERPOLITIK TAPI POLITIK DIA PUN TAHAP BUDAK TADIKA AJE...

Anonymous said...

Eli yang bersekedudukan dengan lelaki melayu terhormat ke yang awak peluk tu...

Anonymous said...

aku rasa dr lo'lo ni lalok baru lepas hidu gam..sebab tu di ingat ada pak menteri nak raba dia..

Tungaklangit said...

SALAM ANON 3:02 DAN ANON 12:37

SESEORANG YANG TIDAK MEMBUAT KERJA BIASANYA SUKA MENCARI KESALAHAN LAIN UNTUK MENUTUP KELEMAHAN MEREKA..

GOLONGANN INI TERMASUK MAKCIK LO' LO' KITA NI... KALAU DIA NAK BUAT KERJA MEMANG BANYAK YANGBOLEH DIBUAT...

BAGAIMANA NAK BANTU KERAJAAN PUSAT DALAM SOAL MASALAH PENIAGA BUMIPUTRA, MASALAH PENDATANG ASING YANG ADA KAITANNYA DENGAN KES RAGUT, SAMUN DAN PECAH RUMAH..

MAKCIK LO' LO' LEBIH SUKA PECAH BELAH AJK MASJID, MENYOKONG AHLI DAP DALAM TUNTUTAN MEREKA DI MAJLIS PEMBADARAN DAN SEBAGAINYA..

KITA LIHAT SAJA APA YANG MAMPU DILAKUKAN OLEH BELIAU DAN KITA HAKIMI DIA BILA PRU 13 NANTI

SALAM

mie - income said...

Dia tidak tahu ke, kawasan dia tu.. bukan tak tahu kot.. kawasan yang ramai buat maksiat, kenapa tak ada tindakan apa2 pun.. asyik cari salah orang nak tutup kelemahan diri sendir.. muntah aku

Tungaklangit said...

SALAM SDR MIE

BIASALAH MANUSIA YANG SUKA MEMBANGKANG NI MEMANG SUKA CARI SALAH ORANG TAPI SALAH SENDIRI TAK NAMLAK KALAU NAMPAK PUN DIA AKAN KATA SEBAB ORANG LAIN BUKAN DIA

MANUSIA YANG BERGELAR PEMBANGKANG

SALAM