Sunday, May 17, 2009

DUN PERAK BUBAR: SIAPAKAH MB PERAK BARU ?

(RAGAM PEMIMPIN DAP PERAK DALAM DEWAN DUN PERAK)


SEKARANG MEREKA SOKONG PAS TAPI BILA DIADAKAN SEMULA PRK DUN PERAK, MEREKA AKAN SOKONG ORANG LAIN... BERINGATLAH PAS

1. SEMUA TELAH MENGETAHUI BAGAIMANA HEBATNYA DAP MENDESAK RAKAN MEREKA DALAM PAKATAN RAKYAT SUPAYA MEMBUBARKAN DUN PERAK.

(PELAKON UTAMA YANG MENASIHAT NGA DAN NGEH DI PERAK)
2. NIZAR TELAH MENJADI BARUA KEPADA KEDUA ADIK BERADIK DALAM DAP IAITU NGA DAN NGEH UNTUK MENGADAP KE BAWAH DULI BANGINDA SULTA PERAK BAGI MENDAPAT PERKENAAN BAGINDA SULTAN UNTUK MEMBUBARKAN DUN PERAK.

(YANG MENGIDAM UNTUK MENUKAR SISTEM DI MALAYSIA SEPERTI YANG DIAMALKAN OLEH PARTI PAP DI SINGAPORE)

3. NAMUN, KESEMUA PENYOKONG DAN PEMIMPIN PAS TIDAK MENGETAHUI SILAP MATA YANG CUBA DIMAINKAN OLEH DAP PERAK INI..

TANGAN YANG BERMAIN DENGAN ANAK BABI BAKAL MEMEGANG KEDUDKAN ISLAM PAS DI PERAK???

4. PEMIMPIN PAS DAN PENYOKONG MEREKA MENYANGKAKAN BAHAWA DAP AKAN TETAP MELANTIK NIZAR UNTUK MENDUDUKI JAWATAN MB PERAK???
5. KALAU DENGAN UMNO, PAS AMAT BIJAK MENGETAHUI DAN MENGATUR STRATEGI UNTUK MENEWASKAN STRATEGI POLITIK UMNO TAPI DENGAN KUMPULAN USTAZ NGA MEREKA AKUR SAHAJA.. MENGAPA?

6. SUDAHKAH KITA LUPA PADA TARIKH INI IAITU 24 OGOS 2008?


7. TARIKH DIMANA SEORANG BAKAL MB PERAK TELAH MEMASUKI DAP DAN DILANTIK SEBAGAI NAIB PRESIDEN DAP.

SIAPAKAH INSAN INI?


8. BELIAU TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN IALAH KETURUNAN ATAU KERABAT RAJA IAITU TUNKU ABDUL AZIZ.

9. MENURUT TUNKU AZIZ, BELIAU TELAH MEMANTAU AKTIVITI DAN MISI DAP SEJAK 20 TAHUN YANG LALU DAN MEMPERCAYAI PERLU WUJUDKAN BANGSA MALAYSIA SAMA SEPERTI SLOGAN DAP MALAYSIAN MALAYSIA.

10. KALAU DAHULU DAP TERPERANGKAP DENGAN UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI PERAK YANG TIDAK BOLEH MELANTIK MB DARI BUKAN MELAYU KINI MEREKA TELAH BERSIAP SEDIA UNTUK MEMERINTAH PERAK DENGAN MEMPERKUDAKAN SEORANG MELAYU YANG MENJADI AHLI DAP SENDIRI.

11. APAKAH YANG AKAN PEMIMPIN DAN PENYOKONG PAS AKAN PERKATAKAN BILA MEREKA JUGA AKAN DISISIH DARI PENTADBIRAN NEGERI DAN KEDAULATAN MELAYU SERTA KESUCIAN ISLAM DIGANGGU GUGAT???
12. PAS JANGANLAH KAMU BERANGAN DAP AKAN MENYOKONG KAMU MELAKSANAKAN UNDANG-UNDANG ISLAM DAN JANGANLAH KAMU MENIPU RAKYAT MELAYU ISLAM BAHAWA KAMU AKAN MELAKSANAKAN HUKUM ISLAM SETIAP KALI ADANYA PILIHAN RAYA TAPI SENYAP SELEPAS ITU KERANA TAKUTKAN KARPAL SINGH.13. AYUH SEDARLAH SEMUA UMAT MELAYU ISLAM...

14. JANGANLAH SEBAB POLITIK KITA SANGGUP MENGANDAIKAN KEDAULATAN NEGARA DAN AGAMA KITA...

15. BUKALAH SIKIT HATI KITA UNTUK MELAKUKAN KEBAIKAN DEMI MASA DEPAN ANAK MELAYU ISLAM YANG AKAN DATANG..

2 comments:

ALAPIZBURHANUDDIN said...

hehe. pe yg ada pada Islam dbwh UMNO ari ni?:p

sultan pn kita xblh kacau..walhal ianya hanya bkaiatan kturunan..bknnya golongan manusia yg suci tnpa dosa:p

sbb 2 bila blaku pnentanagn thadap raja, rmai org UMNO marah..saya pn jd marah! ckp ckit derhaka..

derhaka pe klu kita patuh pd owg yg tegugat Islamnya? mreka bkn tuhan..malah rasul pn lbih mulia seadanya..nmun kita julang golongan ini mengalahkan nabi..

mai dtg keje part time kt hotel concorde..rmai raja slalu dtg cni.

meh ar dtg hehe..blh sama2 kita tgk depa minum air 'anggur':p tp kita xblh tgur..kita tgk je taw. Coz depa ktua agama islam:p

pkir2ln ye..

Tungaklangit said...

SALAM SDR ALAPIZ

SELAGI SULTAN ATAU RAJA TIDAK MENGHALANG UMAT ISLAM MELAKUKAN TANGGUNGJAWAB MEREKA SEBAGAI UMAT ISLAM DAN HAK MEREKA KE ATAS KEHIDUPAN HARIAN TANPA MELAKUKAN PELANGGARAN UNDANG-UNDANG MAKA WAJIBLAH KITA IKUT AKAN PERINTAHNYA...

KEMUNGKARANNYA ATAS SURUHAN ALLAH ADALAH URUSAN DIA DAN MAHA PENCIPTA...

SEKIRANYA KITA TIDAK MEMATUHI KEPADA SULTAN DAN PEMERINTAH YANG BERAGAMA ISLAM MAKA KEPADA SIAPA LAGI KITA NAK PATUH DI MUKA BUMI INI...

MEMANG TIDAK DINAFIKAN TERDAPAT KERABAT RAJA SEPERTI MANA SDR KATAKAN BERKELAKUAN SEDEMIKIAN TETAPI SEBAGAI UMAT ISLAM KITA TELAH DIMINTA SUPAYA MEMATUHI RAJA YANG MEMERINTAH NEGARA SELAGI IA TIDAK MELARANG KITA MELAKUKAN AMAL IBADAT KEPADA ALLAH.. HATTA KALAU KITA DI BAWAH PEMERINTAHAN RAJA KAFIR SEKALIPUN...

SAYA HARAP SDR FAHAM PENERANGAN SAYA INI

SALAM