Saturday, May 30, 2009

PARAJURIT NEGARA: TERIMA KASIH ATAS PENGORBANANMU


DIMANAKAH WARIS ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI BUKIT KEPONG? DAN ADAKAH PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG MENYOKONG CHIN PENG DIBAWA PULANG KE NEGARA INI MENGAMBIL PEDULI AKAN KEBAJIKAN WARIS-WARIS MEREKA?
PERGI JAHANAM DENGAN KAMU WAHAI PEMIMPIN BERWAJAH MUNAFIK
AL FATIHAH UNTUK ARWAH PARAJURIT KITA...


WAHAI ANAK-ANAK MUDA, KITA PERLU MENGENANG JASA PARAJURIT YANG TELAH TERKORBAN DEMI KEBAHAGIAN KITA PADA HARI INI. MARILAH KITA SEDEKAHKAN BACAAN AL FATIHAH UNTUK ROH MEREKA SEMOGA DIRAHMATI ALLAH SWT... AMIN

1. KEAMANAN YANG DIKECAPI OLEH GENERASI MUDA PADA HARI INI BUKANLAH DATANG SEMUDAH SEPERTI DULANG EMAS YANG DITATANG OLEH BIDADARI TETAPI SERPIHAN DARAH DAN DAGING PARA PARAJURIT BAIK YANG BERKHIDMAT DALAM POLIS, JUNGLE SQUARD (POLIS HUTAN) ATAU ASKAR MELAYU.

2. DALAM KEHEBOHAN PEMIMPIN PEMBANGKANG BAIK DARI PAS, PKR, DAP DAN GERAKAN MENDESAK SUPAYA MEMBENARKAN KEPALA KOMUNIS PULANG KE TANAH AIR INI ATAS ALASAN KEMANUSIA.

3. BAGAIMANKAH PERGINYA AHLI KELUARGA PARAJURIT INI?

4. ADAKAH KEBAJIKAN MEREKA TERJAGA?

5. ADAKAH ANAK-ANAK MEREKA DIBERIKAN PELAJARAN DAN

6. PEKERJAAN? ADAKAH BALU-BALU ARWAH INI DIJAGAI DENGAN SEMPURNA

7. PERNAH PARA PEMIMPIN YANG LUPA SEJARAH INI MELAWAT ATAU MENGAMBIL TAHU KEADAAN BALU DAN ANAK-ANAK ARWAH PARAJURIT YANG TELAH TERKORBAN INI?

8. WAHAI ANAK-ANAK MUDA MELAYU, JANGAN KAMU LUPA AKAN PERGORBANAN PARA PARAJURIT KITA INI. TANPA MEREKA ENTAH APA YANG BERLAKU PADA TANAH MELAYU INI. MUNGKIN SEPERTI MYANMAR ATAU KOREA UTARA AGAKNYA.

9. JANGANLAH TERPENGARUH DENGAN DAKYAH PEMBANGKANG YANG MELAUNGKAN SLOGAN KUASA RAKYAT DAN RAKYAT UNTUK RAKYAT. INI ADALAH SLOGAN KOMUNIS YANG DIDUKUNG OLEH KEBANYAKAN AHLI DALAM DAP, PKR (PSM BERGABUNG DI DALAMNYA) DAN SESETENGAH PEMIMPIN PAS.

10. LIHATLAH WAJAH-WAJAH MEREKA YANG PERNAH BERBAKTI KEPADA IBU PERTIWI INI DAN BERIKANLAH SEDIKIT PENGHORMATAN KEPADA JASA – JASA MEREKA.
KAUM WANITA BERSAMA-SAMA MENGANGKAT SENJATA MEMPERTAHANKAN KAMPUNG MEREKA DARI ANCAMAN KOMUNIS

KAUM BAPA BERSAMA MENJADI PENGAWAL KAMPUNG BERSAMA ISTERI MEREKA

ANGGOTA POLIS HUTAN ATAU JUNGLE SQUARD YANG MEMBERI TENTANGAN HEBAT KEPADA KOMUNIS

ANGGOTA JUNGLE SQUARD MENJAGA KESELAMATAN

REJIMEN ASKAR MELAYU DI AWAL PENUBUHAN MEREKA MENETANG KOMUNIS

KIA SALLEH BERSAMA ANGGOTA POLIS DAN ORANG KAMPUNG MENJAGA KEAMANAN NEGARA INI DARI KUMPULAN CHIN PENG

ASKAR MELAYU SEGAK BERSIAP SEDIA BERBAKTI KEPADA PERTIWI


BARISAN PEJUANG MELAYU DALAM REGIMEN ASKAR MELAYU YANG GAGAH MENETANG PUAK CHIN PENG PENGKHIANAT NEGARA

SEBAHAGIAN BESAR MEREKA TERKORBAN DALAM KEJADIAN SERANGAN KOMUNIS DI BALAI POLIS BUKIT KEPONG... KEBANYAKANNYA DIBAKAR HIDUP-HIDUP OLEH PERTUALAN CHIN PENG

11. BUKANNYA MEREKA YANG MENGAKU PEJUANG KEMERDEKAAN YANG SEBENARNYA BERUANKAN KEPADA KOMUNIS DI NEGARA CHINA DAN MEMPERALATKAN MELAYU SUPAYA MENYERTAI PERJUANGAN MEREKA BAGI MENDAPAT SOKONGAN RAKYAT MELAYU.


12. MEREKA INILAH YANG BERHASRAT UNTUK MENAWAN TANAH MELAYU DAN MEMPERHAMBAKAN UMAT MELAYU DI BAWAH FAHAMAN KOMUNIS JAHANAM ITU.


13. BAGI MEREKA YANG BUTA SEJARAH.. KAMU AKAN MERASAI KESENGSARAAN INI SEKIRANYA MENERUSKAN SIKAP MENYOKONG SLOGAN KETUANAN RAKYAT DAN KUASA RAKYAT YANG DIPERJUANGKAN OLEH PAKATAN RAKYAT.

4 comments:

PAKMALAU said...

Biar Chin Peng BALIK kita buat Replika-letak kat Bt Cave biaq tinggi daripada yang dok ada.Baru politik bangsa kita senang nak buat cerita.Lagipun PAS pun rela…atas kemanusian GILA..untuk jadi DANA politik depa.Apa beza dengan yang dok ada..Cuma depa anak cucunya saja.Itupun PAS Bela..bangsa sendiri sangup dicerca.Boleh baca al-Quran sekerat saja..Melayu terus dok berjaja sepsis tu sokong depa..Mufti sendiri nak pancung kepala.Bukan tak dengar ceramah politik tok guru depa..bersemangat macam orang gila.
Islam Hadhari yang ust tu cerca..Islam liberal yang dia puja.Ulama dan mufti dia nak pancung kepala CHIN PENG yang bunuh bangsa , dia lupa ..bangsa sendir pula yang dia pi cerca kerana tak sehaluan politik depa..Yang BANGANG terus ternganga kononnya itulah ulama depa..bersemangat macam orang gila kerana politik sanggup mencerca.
Rakyat tengok golek kepala Ulama apa macam orang gila kira nak pancung kepala, kalau tak mau ikut depa.Inikah berdakwah yang dia kata, jergkah dan sergah macam orang gila.Chin Peng yang kejam dia dah lupa,cucu cicit dia, yang PAS puja..ajar pula pada GOBALA sepotong ayat untuk puji dia.Bangsa dengar rasa bangga GOBALA dok tarbiyyah bangsa kita.
Konon Gobala dok peringat bangsa, Ulama tu lah yang paling mulia. Tapi pelik juga kita,GOBALA kerap ke TOK KONG dia.Tak masuk sikit ka iman kat dia…nak pelok agama kita.Kelab penyonkong PAS dia lah jadi kepala.KOnon MB kedah suka kat dia. Itulah saja yang PAS bangga cina hindu ada dalam kelab depa.PRU13 tidor lena kerana cina dan hindu terus sokong depa. Bimbang juga kita takut PAS jadi macam cerita Arnab dan kura kura..mai PRU13 cina,hindu tinggal depa...lepas tu, baru nak golek kepala...kononya bangsa tu tak boleh pecaya.

Tungaklangit said...

SALAM PAKMALAU

MEMANG PAS SUDAH LUPA PERJUANGAN MEREKA DAN SATU LAGI DARI AWAL PAS BUKANNYA BJUANG UNTUK PAS SEBAB PEMIMPIN YANG KELUAR UMNO TU KALAH DALAM PERTANDINGAN JAWATAN PRESIDEN UMNO PADA MASA TU..

LEPAS TU DAH KALAH KELUAR UMNO TUBUH PAS.. ITU REALITI...

SEKARANG NAK KATA DIA ORG MEMPERJUANGKAN ISLAM...

INILAH MUNAFIK NAMANNYA

ALAM BUAT SDR PAKMALAU

Anonymous said...

PAS lgi teruk dari komunis sebab dia gunakan
agama sebagai senjata pecah belahkan Muslimin Malaysia. Lepas tu kata nasionalis sama dgn komunis, apa ni? PAS lah yang betui2 mcm PKM. Tu pun msih da yg x sedar diri ikut Islam ala PAS. Tunggulah wahai PAS akan dtg bala maha besar dri Allah atas perbuatan mungkar mu itu.
Allahuakbar!!!

Tungaklangit said...

INSYALLAH SDR ANON

KITA AKAN SAKSIKANNYA NANTI

YANG BENAR TETAP BENAR DAN YANG SALAH TETAP SALAH

SALAM