Monday, May 25, 2009

DUN PERAK: PUASA KERANA ALLAH BUKAN KERANA POLITIK

Mogok lapar di Perak - Ustaz Ahmad Awang beri penjelasan

Mohd Rashidi Hassan, Mon May 25, 09

KUALA LUMPUR, 25 Mei (Hrkh) - Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Ahmad Awang menegaskan keputusan Badan Perhubungan PAS Perak untuk menganjurkan puasa sunat dan munajat sewaktu berhadapan dengan kemelut politik di negeri Perak adalah selaras dengan Islam.


1. APALAH TERUK SANGAT PEMIMPIN ULAMA DALAM PAS NI.. MAKIN LAMA MAKIN BANYAK KEMUNGKARAN YANG CUBA DIBAWA KE DALAM POLITIK MALAYSIA... MULA – MULA MOGOK LAPAR.. LEPAS TU PUAS SUNAT???

2. KALAU KITA BERPUASA SUNAT HANYA UNTUK MENGHAMBA DIRI KEPADA ALLAH BUKANNYA UNTUK MENDAPAT KEPENTINGAN DALAM POLITIK...

3. INILAH BAHAYA DI AKHIR ZAMAN SEBAGAIMANA YANG DIKATAKAN OLEH RASULLULLAH BAHAWA AKAN ADA SEBILANGAN UMAT MANUSIA YANG AKAN MEMPERDAGANGKAN AYAT AL QURAAN ATAU AGAMA MEREKA UNTUK MENDAPAT SEDIKIT KESENANGAN DI DUNIA.

4. SUDAHLAH ULAMA PAS... KAMU HANYA MENGGUNAKAN ISLAM UNTUK KEPENTINGAN POLITIK SAHAJA... YANG KAMU ANJUR ORANG RAMAI PAKAI BAJU HITAM TU APA PULAK ULASAN DARI SEGI ISLAM???

4 comments:

TokAyah said...

Bila la bala nak menimpa puak-puak ni. Habis pak lebai, tok Hj kg di sesatkannya. Masyaallah

Tungaklangit said...

SALAM TOK AYAH

MUNGKIN ADALAH UJAN ALLAH UNTUK KITA MENILAI SESUATU KEBENARAN... MUNGKIN KITA DAPAT BERSATU SELEPAS INI?

SALAM

Anonymous said...

Puasa sunat walaupun ada sedikit kelumat niat kerana politik maka ianya puasa kerana tak makan sahaja. Puasa sunat hendaklah sepenuhnya kerelaan kerana Allah Ta'ala bukan kerana urusan dunia, itu mogok lapar namanya, sama macam orang Buddha dan Hindu puasa.

Tungaklangit said...

BILA POLITIK MELEBIHI SEGALANYA MAKA MOGOK LAPAR AMALAN BUDDHIST DAN HINDU PUN DIIKUTI DAN DITERJEMAH DALAM BENTUK PUASA SUNAT... TAPI MEREKA LUPA AMAL IBADAT DALAM ISLAM ADALAH BERASASKAN KEPADA NIAT DI HATI..

HANYA AALAH MENGETAHUI NIAT SESEORANG HAMBA

KALAU PAS NAK MAINKAN ISU INI... TERPULANGLAH KEPADA MEREKA KERANA SEMUA TAHU HUKUMNYA KALAU KITA MEMPERMAINKAN AGAMA

SALAM