Wednesday, May 27, 2009

DUN PENANTI: DAHULU DISANJUNG KINI DIGELAR MINAH RONGGENG


Azmin gelar calon bebas 'Minah Ronggeng'

Athi Veeranggan May 27, 09 – MalaysiaKini

MULA - MULA OFFER SEKARANG DENY

1. AZMIN ALI, NAIB PRESIDEN PKR MENUNJUKKAN SIKAP KURANG AJRNYA KEPADA BEKAS PEMIMPIN TINGGI WANITA PKR DENGAN MEMBERI GELARAN MINAH RONGGENG IAITU SUATU PANGGILAN HINA BAGI SEORANG YANG PERNAH MENYUMBANG KEPADA KEBANGKITAN PKR DI P PINANG DAN SEBAGAI SEORANG IBU DAN ISTERI.

2. BEGINIKAH SIKAP SEORANG PEMIMPIN POLITIK YANG SELALU MEMPERKATAKAN SOAL MORAL, KETELUSAN, HAK ASASI DAN KEBAJIKAN RAKYAT... SEDANGKAN MENGUTUK BILA ADA AHLI PKR YANG MENINGGALKAN PKR.

3. KUBANG ULU MENYURUH KAK AMINAH MENCERMINKAN DIRI KAK AMINAH SUDAH KETERLALUAN DALAM NORMA ADAB MELAYU... SEKURANG-KURANGNYA HORMATILAH DIA KERANA USIANYA.

4. AZMIN DENGAN LANTANG DAN BERULANG KALI MEMANGGIL KAK MINAH DENGAN PANGGILAN MINAH RONGGENG DAN MENAFIKAN PKR ADA MEMBUAT TAWARAN JAWATAN TKM (I) KEPADA KAK AMINAH SEPERTI YANG DIDAKWA. BELIAU BERKATA:


" Mengapa PKR mahu menawarkan kepada seorang seperti Minah Ronggeng jawatan TKM? Mengapa kita hendak tawarkan kepadanya sedangkan kita ada seorang bekas profesor sebagai calon kita?" soalnya.

5. SUDAH JELAS ANTARA PEMIMPIN PKR KINI SUDAH MENGALABAH DAN KENYATAAN YANG DIBERIKAN TIDAK KONSISTEN. SEBELUM INI SAIFUDDIN YANG PADA MULANYA MENIDAKKAN DAKWAAN KAK AMINAH TERPAKSA MEMBUAT KENYATAAN MEMANG BENAR ADA DUA WAKIL PKR MENEMUI KAK AMINAH DENGAN ALASAN DIJEMPUT OLEH KAK AMINAH.

6. TETAPI DINAFIKAN OLEH KAK AMINAH BAHAWA MEREKA BUKAN DIJEMPUT OLEHNYA TETAPI DIMINTA UNTUK BERTEMU BELIAU BAGI MEMBINCANGKAN SESUATU.

7. KINI AZMIN ALI PULA MENIDAKKAN PKR TIDAK PERNAH MENAWARKAN JAWATAN TKM (I) KEPADA KAK AMINAH. BAGAIMANA DENGAN DIALOG DUA ORANG WAKIL PKR DI RUMAH KAK AMINAH... NAK DINAFIKAN LAGI???

8. KALAU TIDAK MENDAPAT PERSETUJUAN KEPIMPINAN TERTINGGI PKR, TIDAK AKAN BERANI CHEAH KAH PENG DAN LIM ENG NAM UNTUK PERGI KE SANA.

9. BERKAITAN TUDUHAN KEDUA WAKIL PKR INI BAHAWA KAK AMINAH MEMERANGKAP MEREKA. PENGUNDI PENANTI BOLEH DINILAI DAN DIHAKIMI OLEH PENGUNDI DENGAN MENDENGAR SENDIRI RAKAMAN PERBUALAN MEREKA DAN DENGAR BAGAIMANA MEREKA BERSUNGGUH-SUNGGUH BERUSAHA MENUKAR PENDIRIAN KAK AMINAH SUPAYA TIDAK BERTANDING.

10. PENGUNDI PENANTI TUNJUKKAN KUASA RAKYAT BOLEH MENINDKKAN PEMIMPIN YANG MEMENTINGKAN KUASA DAN DIRI MEREKA SENDIRI. INSYALLAH.

11. BANGKITLAH PENGUNDI PENANTI. KATAKAN TIDAK KEPADA ANWAR DAN PKR/PR.

5 comments:

Anonymous said...

Nak tanya Azmin, jaga-jaga bini sendiri tu sebelum tuduh orang lain. Ingat tak bini Azmin dulu macam-macam skandal dengan Anu.....?

shahsin said...

Amin jual bini lagi kat bos dia kerana kedudukan dan harta. Bini main kayu tiga pun tak boleh fikir. DNA telah membukti hubungan sex ada di Tivoli Bangsar. Amat memalukan dan menjijikan. Mungkin belakang dia bos dah bantai sebab bro Anwar suka lelaki putih dan kacak. Sendiri fikirlah

Tungaklangit said...

SDR ANON DAN SHAHSIN

BEGITULAH ADAT DUIT... KERANA DUIT DAN PANGKAT SEGALANYA BOLEH DIATUR

PEMIMPIN BEGINILAH KITA PERLU TOLAK DAN NYAHKAN MEREKA DARI POLITIK MALAYSIA

Antibarua said...

AZMIN ALI = BARUA DAN PENCACAI TUKANG ANGKAT NAJIS BABI SEUMUR HIDUP...MUAHAHAHAHAHAHAH

AZMIN KATA LAIN SAIFUDDIN KATA LAIN... KALAU BAGI RASUAH PUN BUKAN DUIT DUIT DIA...DUIT YAHUDI...SO PENGUNDI DI PENANTI...AMBIL DUIT YAHUDI TAPI PANGKAH BEBAS...

NYAHKAN CALON KOMUNIS DAN BABI DI PENANTI

akai ada ka

Tungaklangit said...

AZMIN ALI MESTILAH SEDAR DAN SEBAGI SEORANG LELAKI TULEN PERTAHANKAN MARUAH ISTERI...

JANGAN DIGADAI ISTERI HANYA KERANA DUIT DAN KEDUDUKAN

SEMUANYA ITU TAK AKAN KE MANA...

NANTIKANLAH KEJATUHAN MEREKA DAN MEREKA AKAN SEDAR APA YANG TELAH MEREKA LAKUKAN