Tuesday, May 19, 2009

RPK: ANAKNYA MENGAKU BERSALAH SEBAGAI PENYAMUN


Ayah burik anak rintik (betul ke?)

MALAYSIAKINI - May 19, 09 3:11pm

“ Anak seorang penulis blog terkenal mengaku bersalah atas empat pertuduhan mencuri dan memiliki motosikal curi serta melakukan pecah rumah di sekitar Shah Alam sejak Mac lalu. Raja Azman Raja Petra, 32, yang beralamat No 5, Jalan BRP 5/5, Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh mengaku bersalah selepas kesemua pertuduhan dibacakan terhadapnya 11.30 pagi tadi, lapor Bernama.

BELIAU MENGAKU BERSALAH ATAS TUDUHAN:


- mencuri motosikal jenis Yamaha RXZ milik Mohd Syaiful Setapa, 24,
seorang operator pengeluaran, membabitkan kerugian RM8,000 di Seksyen 19 pada 9.30 pagi 20 Mac lepas.
- memecah masuk ke dalam rumah Mohd Syaiful dan mencuri beg duit
mengandungi kad pengenalan, wang tunai RM20, cukai jalan, kad-kad ATM Maybank dan BSN serta lesen memandu mangsa di alamat, masa dan tarikh yang sama.

- mencuri telefon bimbit dan seutas jam tangan bernilai RM3,850 milik pelajar Saipul Adli Mohamed Yunus, 21, di rumah mangsa di Seksyen U2 pada 10 pagi 24 April lepas.

- memiliki sebuah motosikal curi kepunyaan pelajar Ahmad Firdaus Jalaluddin, 23, bernilai RM6,000 di depan sebuah rumah di Apartmen Kinrara Court, Puchong pada 10.40 malam 5 Mei lepas.


EHH BETUL KE NI... KAN DIA ANAK RAJA PETRA KAMARUDIN YANG MEMPUNYAI KEDUDUKAN DARAH SEORAN RAJA DAN SEORANG MENGECAM KERAJAAN KERANA TIDAK MEBERI PELUAN BELIAU UNTUK MENUNAIKAN TANGUNGJAWAB UNTUK MENDIRIKAN SEMBAHYANG JUMAAT SEMASA DI TAHAN DALAM ISA... BETUL KE?

DALAM KOLUM LAMAN MALAYSIA TODAY BELIAU TELAH MENULIS SATU ARTIKEL YANG BEGITU TINGGI TAHAP ILMU AGAMA DAN MENDEKATI DIRI DENGAN ALLAH YANG BERTAJUK – “The name don’t maketh the man”..
ehh BETUL KE ANAK RPK NI???

DALAM ARTIKEL ITU ANTARA LAIN BELIAU MENULIS:


“ The Muslim sense of values is totally warped. If you eat pork or drink liquor or gamble, at least you are doing it with your own money. But corruption and fraud involves other people’s money, in most cases the taxpayers’ money. So this makes it an even bigger sin.”“ My Tok Guru told me, when you sin against God, then it is up to God to forgive you. But when you sin against humankind, then God can’t forgive you. You must first beg for forgiveness from all those you have sinned against and only when they have all forgiven you will God forgive you.”TAK KANLAH DIA TAK AJAR ANAK DIA BAHAWA BERSALAH KALAU KITA BERDOSA DENGAN MANUSIA BIAR BERDOSA DENGAN ALLAH – MACAM PETIKAN DI ATAS? ... BETUL KE NI ANAK RPK???


NO HOLDS BARRED
Raja Petra Kamarudin


Nah sekarang baru rpk tahu bahawa apa yang dia katakana pada orang terpalik pada muka sendiri... cakap pasal to guru lah pasal ketelusan dan keadilan ... tu yang anak dia merompak dan menyamun orang siapa yang ajar???

No comments: