Wednesday, May 6, 2009

APA NAK JADI PKR NI?

Menurut berita yang dipetik dari laman Malaysiakini. Lima pemimpin dan penyokong PKR yang diketuai oleh Badrul Hisham Shaharin, Sani Md Shah, Saufi Mihat, Yasir Sheikh Abdul Rahman dan Nor Azizi A Aziz telah ditahan oleh anggota polis Putrajaya kerana membuka perhimpunan haram dihadapan kompleks Perdana Menteri jam 11.15 pagi tadi.
Kira- kira 30 aktivis Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) juga menyerahkan sepucuk surat daripada bapa mangsa bunuh itu Shaariibuu Setev dan memorandum kepada Datuk Seri Najib Razak.

Mereka yang ditahan ketika memegang kek hari jadi bertulis SELAMAT HARI JADI ALTANTUYA” dan yang lainnya ditahan ketika memegang kain rentang di depan pintu masuk kompleks tersebut.
APAKAH NIAT MEREKA INI YANG SEMUANYA BERAGAMA ISLAM TETAPI MENYAMBUT ULANG TAHUN SEORANG KAFIR YANG TELAH MATI???
ADAKAH INI DISEBUT SEBAGAI SATU BENTUK HAK ASASI???
INIKAH HAK ASASI YANG DIPERJUANGKAN OLEH PKR???
RENUNGLAH WAHAI UMAT MELAYU ISLAM... JANGAN KITA MENGIKUTI TINDAKAN ORANG KAFIR LEBIH-LEBIH LAGI TINDAKAN ITU MEMPUNYAI MAKSUD KEPENTINGAN PERIBADI YANG BERTUJUAN UNTUK MEMBURUKKAN MARUAH SESEORANG ISLAM.
TIDAK MEREKA INI FAHAM BAHAWA KES KEMATIAN ALTANTUYA DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DAN TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN PIMPINAN BN DAN BUKAHKAH KES JELAS MELIBATKAN DUA ORANG YANG DIJATUHKAN HUKUMAN DAN MASIH DALAM RAYUAN...
SUDAHLAH DAN JANGANLAH DIBURUKKAN LAGI KEADAAN YANG SUDAH RUMIT MENJADI SEMAKIN RUMIT DI NEGARA KITA INI...
APAKAH YANG KITA AKAN DAPAT DENGAN MENIMBULKAN SUASANA BEGINI???
ADAKAH INI ADA KAITAN DENGAN USAHA MENARIK PERHATIAN KERAJAAN ASING UNTUK MEMBURUK-BURUKKAN PEMERINTAH BN PIMPINAN UMNO???
KEPADA PEMIMPIN PKR, TUMPUKAN ISU FAIRUZ, ELI SEKSI, KEBAJIKAN DI NEGERI YANG DIPERINTAH DAN RASUAH SERTA SALAH LAKU MORAL DAN KEPINCANGAN DALAM PAKATAN RAKYAT SEBELUM MENUDUH DAN MEMBUAT HURU HARA DI NEGARA INI.
No comments: