Monday, May 25, 2009

DUN PENANTI: PKR TIADA AGENDA PEMBANGUNAN UNTUK PENGUNDI PENANTI

Muhyiddin: Pembangkang Jadikan BN Sasaran Kempen Kerana Tiada Modal Lain

(SELAGI CITA-CITA KU TAK TERCAPAI - LAWAN TETAP LAWAN)

“ PULAU PINANG , 25 Mei (Bernama) -- Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata tindakan pembangkang menjadikan Barisan Nasional (BN) dan Umno sebagai sasaran pada kempen pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti memang dijangkakan kerana mereka ketiadaan modal untuk berkempen.”..


...” Oleh kerana tidak dapat mengemukakan rancangan atau pelan pembangunan untuk rakyat di kawasan Penanti, Timbalan Perdana Menteri berkata pembangkang khususnya Parti Keadilan Rakyat (PKR) menggunakan peluang kempen itu untuk menyerang peribadi, memfitnah dan memutarbelitkan fakta mengenai BN dan Umno. "Oleh kerana tiada modal, BN yang tidak bertanding pun dijadikan "punching bag" tetapi saya mendapat maklum balas bahawa kempen mereka langsung tiada fokus kepada apa yang seharusnya menjadi perjuangan utama mereka," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang di sini, Isnin.” – BERNAMA


1. KEBIASAANNYA APABILA SESEBUAH PARTI BERTANDING DALAM MANA-MANA PILIHAN RAYA KECIL.. MEREKA AKAN MEMBERI PENERANGAN KEPADA PARA PENGUNDI MENGENAI PERANCANGAN DAN AGENDA PEMBANGUNAN YANG AKAN DILAKSANAKAN UNTUK KEBAJIKAN PENGUNDI KAWASAN TERBABIT...


2. TETAPI CORAK BARU KEMPEN DI PIHAK PKR KINI LEBIH MENGUTAMAKAN KEMPEN MEMBURUKKAN KEPIMPINAN BN WALAUPUN BN TIDAK MELETAKKAN CALON DI SITU.. APAKAH TINDAKAN PKR INI MELAMBANGKAN MEREKA MEMPUNYAI AGENDA YANG JELAS KEPADA PEMBANGUNAN RAKYAT DI PENANTI???


3. BANYAK ISU YANG BOLEH DIBANGKIT SEPERTI ISU MASALAH PENDUDUK DENGAN MAJLIS PERBANDARAN, ISU KUTIPAN SAMPAH, ISU HAK MILIK TANAH, PENDIDIKAN ANAK-ANAK PENGUNDI DAN PELUANG PEKERJAAN SERTA PENYEDIAAN KEMUDAHAN ASAS... TAPI MENGAPA MENGUNAKAN ISU MENGHENTAM BN???


4. JELAS BAHAWASANYA KEWUJUDAN PKR DALAM ERA POLITIK ADALAH UNTUK MENGAPAI CITA-CITA PEMIMPINNYA UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI BUKANNYA UNTUK MEMBELA MASYARAKAT YANG MENGUNDI MEREKA..

No comments: